socialdemokraterna_maj_panorama
Marie Martinsson var ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, här med Jan-Erik Nilsson (S) och Lars BryntessonFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Förre S-toppens sågning: Talanglös lista

Förre S-toppen Marie Martinsson som i slutet av förra mandatperioden var ordförande i Kultur- och fritidsnämnden kallar märsta.nu:s lista över tänkbara kommunstyrelseordföranden för ”talanglös”.

centrum_artikel_host

I måndags presenterade märsta.nu tänkbara ersättare för Lars Bryntesson som kommunstyrelseordförande, bland namnen fanns Marie Axelsson, Ibrahim Khalifa och Ali Wandi. Tre av de starkaste företrädarna partiet har lokalt idag. Men namnen går inte hem hos förre ordföranden för Kultur- och fritidsnämnden Marie Martinsson (S). I mail till märsta.nu kallar hon dessa för ”talanglösa” och ”förutsägbar”. Hon lyfter istället fram Gunilla Johansson som är ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden. Enligt Marie Martinsson är Gunilla kompetent och erfaren.

Uppstickare nära till hands
När märsta.nu frågar om Maries mail om ”talanglös” är en sågning svarar hon att listan var förutsägbar och att en och annan överraskning kunde vi ha bjudit på. Vad märsta.nu erfar ligger även ett ganska okänt namn nära till hands i förhandssnacket; Marcus Brixskiöld, ordförande i SigtunaHem. Marcus ska på kort tid ha gjort sig ett namn inom S i kommunen:
– Marcus är den enda som kan göra skillnad, jag har stort förtroende för honom, säger en nuvarande S-medlem som vill vara anonym.

forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
stationshusen_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
connys
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out