centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Föräldrar höll barn hemma från Centralskolan

märsta.nu kan avslöja att fyra barn under torsdagen stannade hemma på grund av bristande undervisningsförhållanden i en åk 2-klass på Centralskolan: - Efter många löften om bättring så händer det fortfarande ingenting och vi är då tvungna att ta till drastiska åtgärder, säger en förälder till märsta.nu

centrum_artikel_host

Droppen är nådd för föräldrar i en klass 2 på Centralskolan. märsta.nu har tagit del av ett föräldrabrev där man uppmanar till att hålla barnen hemma på grund av dåliga förhållanden. Bland annat ska klassen ha bytt fem lärare på fem terminer, under jullovet ska även element gått sönder och inte åtgärdats vilket har gjort det kallt i klassrummen. Det ska även vara brister i belysningen utanför så att personal inte kan se alla barn när det är mörkt. Det resulterade i att fyra barn stannade hemma under torsdagen, men en förälder som märsta.nu varit i kontakt med tror att fler kommer stanna hemma på fredag om skolan inte vidtar åtgärder.
– Vi har en rätt till en fullgod och fungerande skolmiljö för våra barn och skolan har en skyldighet att ge dem det. Men gång på gång så missas den här klassen och beviset är klart när lärare efter lärare slutar då de är slutkörda. Även klassassistenter slutar tvärt för att de inte orkar mer, säger föräldern som märsta.nu varit i kontakt med.

Överväger anmälan till Skolinspektionen
Skolinspektionen ska också ha kallats in berättar föräldern för att se till att barnet får sina rättigheter tillgodosedda. Föräldern menar att skolan är i stort behov av hjälp för att kunna återfå någon form av struktur. Man överväger även en gemensam anmälan till Skolinspektionen bland föräldrarna.
– Vi kommer ha barnen hemma tills det har blivit ett möte där en ordentlig handlingsplan presenteras och flera uppföljningsmöten bokas. Det är våra barns framtid det här handlar om och nu är det nog!

Beklagligt med lärarbyten
Skolchefen Johan Adler bekräftar för märsta.nu att han tagit del av det aktuella mailet samt att han varit i kontakt med en förälder via telefon. Han beklagar att det varit mycket kallt i klassrummet men att man ställt in värmeelement som en akutlösning då arbete på fönster och element är beställda.
– Det är givetvis beklagligt med lärarbyten och vi ser en ökad rörlighet på arbetsmarknaden för lärare. Nya rektorn kommer att kontakta föräldrarna i klass XX (reds justering) under dagen (torsdag, reds anm).

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
stationshusen_outsider
connys
ridskola_2020_outsider