vinter_pan

Fler brandmän till Märsta

Bemanningen på Märstas brandstation i Kolsta kommer att utökas till 2018.

centrum_artikel_host

Bemanningen på stationerna inom Attunda Brandkår kommer att utjämnas kommande år, på varje heltidsbemannad station kommer det att finnas fem brandmän i tjänst rapporterar tidningen Mitt i. Det innebär att stationerna i Märsta och Sollentuna kommer att ha möjlighet att skicka ut fler skyddsfordon vid olyckor och att man kan skicka in rökdykare i samband med bränder:
– Nu tittar vi på riskbilden i hela distriktet och som det ser ut är det här den bästa lösningen. På det sättet är det en positiv förändring, säger Martin Öhrstedt, produktionschef på Brandkåren Attunda, till tidningen.

Det krävs ett befäl och fyra brandmän för en rökdykning, stationerna som inte har bemanning måste då välja om man ska göra en invändning räddningsinsats eller en insats med en stege. Så har det sett ut i Sollentuna och Märsta idag medan Järfälla och Väsbys stationer haft ett befäl och sex brandmän i tjänst.
– Vi åker ut på fler trafikolyckor än bostadsbränder men vi kommer fortsatt kunna utföra ett effektivt släckningsarbete i Järfälla och Väsby, säger Martin Öhrstedt enligt Mitt i.

defacto_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
slottsby_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
joes_outsider
vinter_outsider
pantamera_out
storemore_out
oppethus_out
swedol_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
ica_outsider