nationaldagen_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Fängelse för taxirån

En man från Knivsta döms till fängelse i nio månader sedan han misshandlat en man och stulit dennes taxi i Märsta förra året.

centrum_artikel_host

Det var förra sommaren i juni som den nu 35-årige mannen hotade en man i Märsta på dennes taxi genom att ta fram en kniv och hålla mot mannens hals. Gärningsmannen körde sen runt med taxin i Märsta innan den påträffades vid korsningen väg 263/273 i Arlandastad.

Taxichauffören hade plockat upp 35-åringen i Märsta och han uppgav att han bara skulle en kort sträcka, helt plötsligt drog han fram kniv och utdelade flera slag mot hans ansikte. Taxichauffören saktade ner och lämnade bilen varpå gärningsmannen åkte iväg. I bilen fanns också chaufförens plånbok med några tusen kronor som gärningsmannen stal.

Enligt gärningsmannen så blev han upprörd efter att taxichauffören bara lämnat växel på 100 kronor på 500 kronor för den korta resan. Han medger hot men säger att han körde iväg med bilen först när taxichauffören ringde polisen.

Mannen döms nu till fängelse i nio månader för stöld, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning, han döms även i ett annat ärende för en misshandel från i höstas.

Här kan du läsa mer om händelsen 

mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys