centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Fängelse för taxirån

En man från Knivsta döms till fängelse i nio månader sedan han misshandlat en man och stulit dennes taxi i Märsta förra året.

centrum_artikel_host

Det var förra sommaren i juni som den nu 35-årige mannen hotade en man i Märsta på dennes taxi genom att ta fram en kniv och hålla mot mannens hals. Gärningsmannen körde sen runt med taxin i Märsta innan den påträffades vid korsningen väg 263/273 i Arlandastad.

Taxichauffören hade plockat upp 35-åringen i Märsta och han uppgav att han bara skulle en kort sträcka, helt plötsligt drog han fram kniv och utdelade flera slag mot hans ansikte. Taxichauffören saktade ner och lämnade bilen varpå gärningsmannen åkte iväg. I bilen fanns också chaufförens plånbok med några tusen kronor som gärningsmannen stal.

Enligt gärningsmannen så blev han upprörd efter att taxichauffören bara lämnat växel på 100 kronor på 500 kronor för den korta resan. Han medger hot men säger att han körde iväg med bilen först när taxichauffören ringde polisen.

Mannen döms nu till fängelse i nio månader för stöld, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning, han döms även i ett annat ärende för en misshandel från i höstas.

Här kan du läsa mer om händelsen 

valstadagen
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Nyheter En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

connys_helsida

Café får böta för myrinvasion

Nyheter Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

elon_helsida
nrh_sigtuna

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

ica_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

defacto_helsida

Morgonkollen

Nyheter I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

mp_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Nyheter Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
mp_outsider
nrh
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ica_outsider
valstadagen_outsider
student_outsider