vinter_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Fängelse för taxirån

En man från Knivsta döms till fängelse i nio månader sedan han misshandlat en man och stulit dennes taxi i Märsta förra året.

centrum_artikel_host

Det var förra sommaren i juni som den nu 35-årige mannen hotade en man i Märsta på dennes taxi genom att ta fram en kniv och hålla mot mannens hals. Gärningsmannen körde sen runt med taxin i Märsta innan den påträffades vid korsningen väg 263/273 i Arlandastad.

Taxichauffören hade plockat upp 35-åringen i Märsta och han uppgav att han bara skulle en kort sträcka, helt plötsligt drog han fram kniv och utdelade flera slag mot hans ansikte. Taxichauffören saktade ner och lämnade bilen varpå gärningsmannen åkte iväg. I bilen fanns också chaufförens plånbok med några tusen kronor som gärningsmannen stal.

Enligt gärningsmannen så blev han upprörd efter att taxichauffören bara lämnat växel på 100 kronor på 500 kronor för den korta resan. Han medger hot men säger att han körde iväg med bilen först när taxichauffören ringde polisen.

Mannen döms nu till fängelse i nio månader för stöld, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning, han döms även i ett annat ärende för en misshandel från i höstas.

Här kan du läsa mer om händelsen 

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
connys_helsida
joes-helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

defacto_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
ica_outsider
storemore_out
swedol_outsider
slottsby_outsider
oppethus_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
connys
pantamera_out