eldsjal2024_pan
Foto: Privat

Familjen fick inte sörja Elias: Håll er undan

Märstabon Elias avled hastigt efter att ha fått Corona. När familjen skulle sörja uppmanade bostadsrättsföreningen dem att hålla sig borta enligt ett sms till familjen.

centrum_artikel_host

Aftonbladet var först med att rapportera om att Elias hastigt avlidit till följd av coronaviruset. När familjen skulle sörja nekades dem av sin HSB-förening. märsta.nu har varit i kontakt med en familjemedlem som tycker att det är ett tråkigt bemötande från föreningen.

Enligt familjemedlemmen skulle de inte sörja i faderns hem utan det var hos en annan familjemedlem.
– De uppmanade oss att hålla oss borta via ett SMS, berättar familjemedlemmen.

I SMS:et stod det ”Med anledning av risken för att ni är smittobärare. Så vore vi tacksamma om ni i familjen håller er undan andra boenden. Flera boende har hört av sig och är oroliga”.
– Vi vill ju trösta min mamma på något sätt och vi vill i familjen hantera sorgen, nu kunde vi inte bearbeta någonting efter detta men vi har ända försökt att träffas i familjen och planera hur vi ska göra med begravningen, säger familjemedlemmen.

Det står redan klart att Elias inte kommer kunna få en vanlig begravning och minnesstunder eftersom kyrkan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att begränsa folksamlingar. Begravningen kommer enbart att ske med den närmaste familjen.
– Vi har förståelse för situationen som den ser ut och vi har pratat med prästen för att hantera begravningen, men någon minnesstund kan vi tyvärr inte genomföra, säger familjemedlemmen.

märsta.nu var under söndagen i kontakt med den aktuella bostadsrättsföreningen. Ordföranden vill poängtera att man till att börjat med beklagat sorgen och menar att det rör sig om ett missförstånd.
– Vi har inte sagt åt dem att de inte får sörja, men när man kan vara smittbärare så ska man hålla sig undan då det är många av våra boende som uttryckt oro kring det. Vi kan inte stoppa dem från att sörja i sina lägenheter. De bor och är medlemmar i föreningen.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out