aldreomsorg_sigtunakommun_pan
Mustafe och hans familj hotas av vräkning om några veckor. Foto: Privat/Montage

Familj hotas av vräkning efter tre år i bostaden

En familj med elva barn i Valsta hotas med vräkning av Socialtjänsten i kommunen: - Vi betalar hyra varje månad, berättar ett av barnen i familjen.

Familjen kom till Sverige från Somalia för tre år sedan och har endast bott i Märsta enligt ett av barnen som märsta.nu varit i kontakt med. Mamman bor ensam med barnen då pappan inte längre är i livet, elva barn och mamman bor i en trea på Buregatan som de anvisats av kommunen. Hyran betalas med hjälp av barnbidrag då mamman inte har jobb utan går på SFI.

”Vi gråter hela tiden”
Ett att barnen går på Arlandagymnasiet, någon på högstadiet och resterande i lägre årskullar.
– Mamma är hela tiden ledsen och vi blir alla ledsna med henne, vi kan inte studera heller för att vi gråter tillsammans med mamma, säger Mustafe Abdulrahman som kontaktat märsta.nu

Får inte tag i lägenhet
Enligt ett avhysningsbeslut från Kronofogden ska lägenheten vara avflyttad 26:e november annars kan de avhysas av Kronofogden som kan ta hjälp av polisen för den saken.
– Vi vet inte vart vi ska ta vägen, vi betalar hyra, men vi kan inte få lägenhet eftersom ingen har jobb, alla går i skola, vi söker över hela landet, berättar Mustafe Abdulrahman

Kommunen ska motverka bostadslöshet
Enligt Socialtjänstlagen har kommunen ett stort ansvar för att motverka hemlöshet, kommunen har också ansvar för sina invånare. märsta.nu har tagit del av beslutet om avhysning där Sigtuna kommun är motpart.

Försörjningsstöd erbjuder tillfälligt boende
Kambiz Asadollahi, verksamhetschef på Centrum för Vuxenutbildning, skriver i ett mail till märsta.nu att man inte uttalar sig om enskilda ärenden. Men generellt under vissa omständigheter så erbjuder man tillfälligt boende under en begränsad period.

”Upp till individen i slutändan att lösa sin situation”
Den vräkningshotade familjen har dock bott tre år på samma plats enligt Mustafe. Under tiden man bor på tillfälligt boende så erbjuder förvaltningen stöd och vägledning för att man ska kunna ordna bostad av mer permanent karaktär. Det har trots allt inte skett i det här fallet.
– I slutänden är det dock individens ansvar att ordna boende och kan man inte lösa sin situation så får man vända sig till försörjningsstöd för bedömning, uppger Kambiz Asadollahi

brobygget_pask
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Politik Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

storemore_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Utreds för mord – Häktas för narkotikabrott

Nyheter Polisen utreder ett misstänkt mordfall efter att det kommit uppgifter om att ett spädbarn försvunnit i Märsta. Under en undersökning av de misstänktas bostad upptäcktes en betydande mängd narkotika. En man har häktats för grovt narkotikabrott medan en kvinna har frisläppts.

sd_pask_helsida

Höjt pris på tilläggsavgift

Notiser SL höjer tilläggsavgiften till 1 850 kronor från och med den 2 april. Detta beslutades av Trafiknämnden i november förra året med syftet att minska fuskåkandet och öka intäkterna för kollektivtrafiken.

Påsken högrisk för trafikolyckor

Nyheter Påsken är en av årets största högtider, men tyvärr är den också en högriskhelg för rattfylla. Vägarna 263 och E4 är två av vägarna som är intensiva under påskhelgen.

Grus- och sandupptagning inleds från 1 april

Nyheter Varje vår, när vinterns frost börjar släppa sitt grepp, inleds arbetet med sandupptagning i Sigtuna kommun. Enligt kommunens rutiner planeras sandupptagningen att börja tidigast den 1 april, men tidpunkten kan variera beroende på väderförhållandena.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
sd_pask_outsider
storemore_out
outsider_aldreomsorg
brobygget_pask_outsider
ridskola_2020_outsider