eldsjal2024_pan
I en bil som kör leveranser från Gate Gourmet till flygplanen så hänger en flagga som används av Grå VargarnaFoto: Insändarbild

Extremistanhängare finns inne på Arlanda

Sympatisörer för extremistgruppen Grå Vargarna finns och arbetar inne på säkerhetsklassat område på Arlanda: - Jag blev chockad när jag såg detta inne på airside, säger en person som arbetar inne på Arlanda till märsta.nu

centrum_artikel_host

Extremistgruppen Grå Vargarna finns på säkerhetsklassat område på Arlanda flygplats. Polisen har tagit del av bilder, likaså Swedavia och Säpo. När märsta.nu försöker nå Gränspolisen för en kommentar så är det locket på och man vill inte ens ta del av information. Istället är det Lars Byström vid Polisens mediecenter som säger att det är en policyfråga för Swedavia hantera om man ska ha den här typ av dekal uppsatt.

Men du känner till Grå vargarna och att de terrorstämplats i flera länder?
– Ja, men inte i Sverige.

Ingen allmän väg
Alla säkerhetsfrågor rörande Arlanda hanteras av Gränspolisen, därav har Swedavia hänvisat alla frågor om säkerheten till just polisen. Den aktuella bilen som Gate Gourmet äger är sedan 13 år tillbaka ålagd med körförbud. Ändå rullar den runt bland flygplanen.
– Det är inte allmän väg på Arlanda så då får bilen köra där, förklarar Lars Byström.

Vittne: De går helt fritt
Den person som skickade bilden till redaktionen berättar att flaggan hängt i bilen sedan i somras då denne såg det inne på saäkerhetsklassat område. Personen ska ha uppmärksammat Gate Gourmet på flaggan och vad Grå vargarna står för men utan respons.
– Jag är chockad, Grå Vargarna har utfört en rad attentat i världen och på Arlanda låter man deras sympatisörer vandra helt fritt.

Minister avgick efter samröre
Grå Vargarna är en turkisk nationalistorganisation som uppmärksammades stort i Sverige för två år sedan när det framkom att bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) dinerat med dem. Med på samma middag var även märstapolitikern Yasin Ipek (S) som kort därefter lämnade sina uppdrag sedan det framkommit att han delat högerextrem turkisk propaganda på Facebook. Grå Vargarna har sedan 1970-talet ansetts ligga bakom flera attentat runt om i främst Eur-Asien och Europa. Meningsmotståndare har mördats, likaså försökte man mörda Påven John Paulus II 1981.

Fotnot: märsta.nu har sökt Gate Gourmet för en kommentar men utan resultat

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
storemore_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host