panorama_stationshusen
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Extra trafikkontroller inför skolstart: Polisen sätter fokus på hastighetssäkerhet

I en satsning för att främja trafiksäkerheten och tryggheten på vägarna i samband med skolstarten genomför polisen över hela landet en omfattande trafikvecka under vecka 33 med speciellt fokus på hastighetsöverträdelser. Denna åtgärd kommer som ett svar på den ökande aktiviteten på vägarna när skolor öppnar och många återvänder från semestern.

centrum_artikel_host

Under trafikveckan kommer polisen att intensifiera sina insatser vid platser med lägre hastighetsgränser, såsom 30-zoner vid skolor, bostadsområden och stadskärnor. Syftet är att öka medvetenheten om vikten av att följa hastighetsbegränsningarna och att skapa en säkrare trafikmiljö för alla trafikanter, särskilt de yngre som är på väg till och från skolan.

Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen, betonar att hastighetsbegränsningarna har en grund i att skydda såväl de yngre trafikanterna som de mer erfarna. Med tanke på att många barn precis har börjat skolan och kan vara ovana vid trafiksituationer är det av yttersta vikt att skapa en trygg och säker miljö för dem. Små hastighetsöverträdelser kan ha allvarliga konsekvenser och sätta många i fara.

”Trafiken är vårt gemensamma vardagsrum där vi måste dela utrymmet och ta hänsyn till varandra för att säkerheten ska råda och en känsla av trygghet ska prägla våra vägar”, säger Ursula Edström.

Polisens initiativ att koncentrera trafikkontroller till områden med lägre hastighetsgränser och hög fotgängaraktivitet understryker deras engagemang för trafiksäkerhet och medborgarnas trygghet. Genom att hålla hastighetsbegränsningarna och vara medvetna om vårt ansvar som trafikanter kan vi alla bidra till att skapa en tryggare trafikmiljö för alla.

Med skolstarten runt hörnet är denna trafikvecka ett viktigt steg mot att skapa medvetenhet om hastighetssäkerhet och uppmärksamma vikten av att följa trafikreglerna, särskilt i områden där det rör sig många människor, inklusive barn.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
stationshusen_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys