centrum_panorama_hostshopping
En person skadades allvarligt och fick föras till sjukhus med helikopterFoto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Vansinnesfärd genom Märsta – Flera skadade

Ett misstänkt rattfyllo krockade med flera bilar i Märsta. Vansinnesfärden tog slut efter en frontalkrock där en person skadades allvarligt och fick föras till sjukhus med helikopter. Ytterligare tre fördes akut till sjukhus. – Olyckan kommer nu att utredas, säger Towe Hägg vid polisen.

centrum_artikel_host

Klockan 17.16 på onsdagen fick polisen samtal från flera personer om en misstänkt rattfylla.
– Två personer som upplevdes berusade gick in i ett parkerat fordon och åkte iväg, säger Towe Hägg vid polisens regionledningscentral.

Körde in i flera bilar
En läsare berättar för märsta.nu att han såg föraren tanka bilen på Cirkel K vid 17.20-tiden. Efter tankningen ska han passerat flera rödljus i över 100 km/h.
Enligt vittnena åkte bilen sedan mot Tingvalla. Flera polispatruller sattes in i sökandet – och på Tingvallavägen mötte man den aktuella bilen.
– Fordonet åkte då i riktning mot Märsta Centrum, säger Hägg.
Innan första patrullen påträffade bilen hade föraren redan krockat med ett flertalet bilar på Stationsgatan och vid Märsta station.
– Enligt polisen på plats är fyra personer skadade.

En person medvetslös
En dramatiskt biljakt genom Märsta inleddes.
–  De höll precis på att frontalkrocka i Ekillarondellen när den jagade bilen körde på fel sida om refugen. Körde med krossad framruta. Mörkblå Audi tror jag, säger en person till märsta.nu

Vansinnesfärden tog slut på Fasadvägen där föraren frontalkrockade med en personbil. I den bilen satt två personer som fick transporteras till sjukhus med ambulans och ambulanshelikopter. Enligt SOS Alarm tappade en av de inblandade medvetandet och skadades allvarligt. Ett ögonvittne berättar för märsta.nu att den misstänkta rattfylleristen körde över 120 km/h vid krocken.
– Polisen drog ut personerna från bilen med dragna vapen, säger ett vittne.
– De låg nedtryckta i gräset med handbojor, säger ett annat vittne.

Gripen för flera grova brott
Föraren är enligt uppgifter till märsta.nu en 41-årig man och hemmahörande i Märsta. Han är nu gripen och misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, vållande till kroppsskada samt grovt rattfylleri. Passageraren är misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk. Båda två fördes till sjukhus för undersökning. Bilen är tagen i beslag för en teknisk undersökning.
– Olyckan kommer nu att utredas, säger Hägg.

TV: Här grips föraren av polis:

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

connys_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
stationshusen_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out