moderat_pan_nov
En elev tog bild på en av bränderna idag som anlades i toaletten.Foto: Insändarbild

Efter bränderna: Nu låser man toaletterna

Sedan förmiddagens bränder på Ekillaksolan har läsarna via märsta.nu på Facebook upprörts över situationen får vidgå: - Jag är så arg! Kan jag lämna mitt barn trygga i skolan, skriver en person. Nu svarar skolan med att låsa toaletterna.

centrum_artikel_host

Tre bränder på en förmiddag ledde till att Ekillaskolan fick stängas för resten av dagen redan före lunch. Sedan märsta.nu publicerade artikeln på vår facebooksida har kommentarerna haglat. Många undrar om det är säkert att lämna sina barn, varför skolan inte gör något åt saken. Andra vill införa kamerabevakning och väktare.

Vidtar åtgärder
Under eftermiddagen meddelade kommunen efter att skolledningen haft krismöte att man inför en del åtgärder från och med i morgon fredag. Två vakter kommer att stationeras på Ekillaskolan. Det införs nolltolerans mot håltimmar så att inga elever kan hänga i skolan utan att vara på lektion. I månadsskiftet januari-februari monteras kameror även inomhus. Samtliga toaletter får nyckellås och endast personal kan lämna ut nyckel, detta för att samtliga bränder startat i papperskorgarna på toaletter. Samtliga elever och föräldrar kommer att informeras om vad som beslutats och samarbetet med Attunda Brandkår kommer att fortsätta med en ”Skol-brandman”

connys_helsida
julmarknad_2022
agy_oppethus
defacto_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida
advent_kyrka_helsida
anders_dans_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
anders-outsider_dans
swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out