sap_feb_pan
En elev tog bild på en av bränderna idag som anlades i toaletten.Foto: Insändarbild

Efter bränderna: Nu låser man toaletterna

Sedan förmiddagens bränder på Ekillaksolan har läsarna via märsta.nu på Facebook upprörts över situationen får vidgå: - Jag är så arg! Kan jag lämna mitt barn trygga i skolan, skriver en person. Nu svarar skolan med att låsa toaletterna.

centrum_artikel_host

Tre bränder på en förmiddag ledde till att Ekillaskolan fick stängas för resten av dagen redan före lunch. Sedan märsta.nu publicerade artikeln på vår facebooksida har kommentarerna haglat. Många undrar om det är säkert att lämna sina barn, varför skolan inte gör något åt saken. Andra vill införa kamerabevakning och väktare.

Vidtar åtgärder
Under eftermiddagen meddelade kommunen efter att skolledningen haft krismöte att man inför en del åtgärder från och med i morgon fredag. Två vakter kommer att stationeras på Ekillaskolan. Det införs nolltolerans mot håltimmar så att inga elever kan hänga i skolan utan att vara på lektion. I månadsskiftet januari-februari monteras kameror även inomhus. Samtliga toaletter får nyckellås och endast personal kan lämna ut nyckel, detta för att samtliga bränder startat i papperskorgarna på toaletter. Samtliga elever och föräldrar kommer att informeras om vad som beslutats och samarbetet med Attunda Brandkår kommer att fortsätta med en ”Skol-brandman”

funkisfest_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

fritidsbanken_sportlov
spedition_helsida
sportlov
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
connys
spedition_outsider
centrum_outsider_host