socialdemokraterna_maj_panorama
Marie Axelsson kanske är den hetaste interna kandidaten att ta över som KSO efter Lars Bryntesson.Foto: Pressbild
Ali Wandi skulle bli den förste utlandsfödde kso:n i kommunens historia. Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Efter avgången: Här är hetaste kandidaterna

När Anders Johansson avgick rekryterade Socialdemokraterna externt efter en ny komunstyrelseordförande. Enligt källor till märsta.nu kan det dock bli en lösning i kommunen denna gång. märsta.nu ger dig de hetaste kandidaterna.

centrum_artikel_host

Lars Bryntesson plockades in till Sigtuna från Värmdö där han var oppositionsråd i två mandatperioder. Men nu när Bryntesson avgått så kan det bli en intern lösning för Socialdemokraterna. Här är några av de hetaste namnen:

Marie Axelsson
Lär vara etta för att ta över enligt uppgift till redaktionen. Om det blir en lösning i kommunen så blir det Marie, förutspår källan.
– Hon har facklig bakgrund och maktambitioner. Relativt ung och kvinna, lär inte vara i vägen, enda problemet är att hon höll med Bryntesson och därmed inte går hem hos gamla gardet, uppger källan.

Marie Axelsson meddelar i mail att hon inte vill kommentera något som rör Lars Bryntessons avgång eller kring vem som tar över

Ibrahim Khalifa
Ville bli KSO förra gången då Anders Johansson lämnade men förbisågs av både styrelsen och medlemmarna. ”Ibo” har lett Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i många år. Lär vara toppkandidat.

Ali Wandi
Har ett stort stöd i kommunen, kryssades 292 gånger i förra valet. Brinner mycket för integrationsfrågor och för Valsta, är ordförande i Valstas stadsdelsråd och vice ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.
– Jag har inga kommentarer, säger Ali till märsta.nu

Lola Svensson
Ska ha tvingats bort efter de uppmärksammade ekonomiska problemen hon hade förra året. Ska vara en av orsakerna till Bryntessons avgång. Lola arbetar som projektledare på SigtunaHem och har ett stort engagemang i Valsta där hon drivit olika projekt.

Ronnie Lundin
Petades lite efter valet då han tappade Bygg- och trafiknämnden. Är istället ordförande i styrelsen för Sigtuna Vatten & renhållning AB. Stort genuint stöd i partiet. Gör sitt jobb vart han än blir satt och klagar inte offentligt.

Anders Johansson, Stockholm, VD Kombispel
Ingen intern lösning då han bor i Stockholm men han kan göra som sist och bosätta sig i kommunen. Anders hade ett stort internt stöd och hans ord var lag. Lämnade dock en kommun med stora demografiska problem med stort antal barnfamiljer och äldre utan att ha byggt ut omsorgen. Satsade också på hyresrätter som lockat till sig personer med låg skattekraft.

Niklas Nordström, kso i Luleå
Populärt kommunalråd i Luleå, tidigare SSU-ordförande. Ett respekterat namn inom partiet. Ska ha fått frågan att bli KSO förra gången men tackade nej i sista stund på grund av familjeskäl. Enligt uppgift är Nordström sugen på att ta en stockholmskommun, det väger tungt i CV:et.

forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
stationshusen_outsider
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host