moderat_pan_nov
En stor insats på Midgårdsbadet förra sommaren då en person hamnade under vatten.Foto: Jamshid Jamshidi

Drunkningar på rekordnivå

Antalet omkomna genom drunkningar är på rekordnivå i landet, en av de totalt 61 olyckorna inträffade i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Under de första sex månaderna omkom 61 personer genom drunkning. Hela 16 av dessa inträffade i juni. Ett fall är från Sigtuna i februari då en person gick genom isen på Sigtunafjärden.
— Isen kom sent i år och var helt enkelt inte tillräckligt bärig när många gav sig ut. Och då har de flesta som drabbats ändå varit vana skridskoåkare som haft utrustning med sig, säger Anders Wernesten, vattensäkerhetsexperten på Svenska Livräddningssällskapet, till nyhetssajten Jnytt.se

De flesta som drunknar är män mellan 50-90 år. En hel del incidenter sker i samband med båt eller andra färdmedel på sjöar. Av samtliga drunkningar som inträffat med fritidsbåt senaste tio åren skulle 185 av 307 ha kunnat överleva om de haft flytväst. Livräddningssällskapet efterlyser nu att kommuner i hela riket ska kunna låna ut flytvästar.

connys_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
pantamera_out
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
nrh
kyrka_outsider_advent
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider