socialdemokraterna_maj_panorama
Mannen högg ihjäl sin fru på Märsta BVC år 2000Foto: Street view

Därför nekas kvinnomördaren tidsbestämt straff

Abbas Soltani som mördade sin exfru på BVC i Märsta år 2000 framför flera barn är en av flera kvinnomördare som ansökt om att bli fria det senaste året.

centrum_artikel_host

För ett år sedan fick Abbas Soltani avslag för att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Soltani högg ihjäl sin exfru framför barn på Märsta vårdcentral år 2000, bland annat sina egna barn skriver Aftonbladet. Hon dog av sina skador efter en månad.

Vid tidpunkten för mordet bodde hon hos Kvinnojouren och hade polisanmält honom för olaga hot elva dagar tidigare eftersom han förföljt henne och sagt att han ska göra illa henne.

Argumentet för att han ska få tidsbestämt straff är att han är gammal och sjuk samt att han blivit lugnare och tålmodigare, skriver Aftonbladet.

Han fick dock avslag eftersom man anser att det finns hög risk för att han ska återfalla i allvarlig brottslighet. I fängelsen har han vid 24 tillfällen gjort sig skyldig till misskötsamhet och kallat personal ”sjuka i huvudet”, ”rövhål” och ”funkade idioter”. Det behandlingsprogram han ska medverka i har han vägrat till.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna