eu_valet_panorama
Foto: Norrtälje kommun

Coronafallen kvar på låg nivå

Under hela juli har det varit relativt få fall av covid-19 i kommunen och även för vecka 30 syns ingen ökning som på andra håll i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har mellan vecka 24-30 haft mellan 6-10 fall per vecka av covid-19. Som mest var det vecka 26 med tio fall. För vecka 30 konstaterades endast åtta fall vilket innebär 2 fall per 100 000 invånare. Totalt under pandemin har 4652 kommuninvånare provtagits med covid-19 vilket är 9,4 procent av samtliga kommuninvånare. Cirka 111 kommuninvånare har avlidit varav två av tre avlidna har bott antingen på särskilt boende eller haft hemtjänst.

I hela Region Stockholm var det för vecka 30 1245 nya fall, totalt har 258 000 testats positivt för viruset och 4364 har avlidit. Inga ytterligare avlidna har dock rapporterats in under hela vecka 31 och under hela juli är det ett fåtal som avlidit med covid-29 i både Stockholm samt riket. Den ökning av antalet fall som finns i övriga länet märks alltså inte av i Sigtuna kommun.

connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider