centrum_panorama_hostshopping

Coronafallen fortsätter ner i kommunen

De senaste siffrorna från FHM gällande smittofall i Sigtuna för vecka 11 visar på 24 fall.

centrum_artikel_host

Från och med 1:a april är covid-19 inte längre samhällsfarlig sjukdom då viruset för det mesta bara ger milda symtom. 6 av 10 svenskar över 19 är dessutom vaccinerade vilket enligt FHM innebär att man har ett skydd mot allvarlig sjukdom.
– Eftersom vaccinet är det enskilt viktigaste för att skydda mot covid-19, så är det angeläget att vaccinationstäckningen fortsätter att öka och att den också fördelas jämnare i befolkningen, säger biträdande avdelningschef Sara Byfors.

För vecka 11 var det 24 nya fall i kommunen. Totalt under pandemin har 10 132 personer konstaterats smittade, 123 personer har avlidit. De senaste veckorna har antalet avlidna gått upp från 115 till 123. Covid-19 anses fortfarande vara en pandemin med smittspridning i både Sverige och hela världen. Dock är det många länder som i likhet med Sverige tagit bort restriktionerna.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

fritidsbanken_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out