panorama_stationshusen
Radisson Blu Arlandia Hotel ordnade 300 mackor till Kolsta TransitFoto: Hållbar Destination

Bygdens hotell ordnar frukost till ensamkommande flyktingbarn

15 hotell i kommunen bidrar med mackor varje morgon till de ensamkommande flyktingbarnen som kommer bor på Kolsta Transit.

centrum_artikel_host

För några dagar sedan skickade Destination Sigtunas VD Camilla Zedendahl ut ett mail till hotellen som är med i nätverket Hållbar Destination om att det behövdes mackor till de ensamkommande flyktingbarnen som blir allt fler och kvar allt längre i kommunen i väntan på en anvisningskommun. Inom loppet av tio minuter hade hon fått svar från hotellen och ett schema upprättades med vilka hotell som ska ordna mackorna varje morgon de kommande veckorna. 15 hotell har planerat in jobben och tidigt varje morgon går personal in i köket för att bre smörgåsar innan det ordinarie arbetet börjar.

Körs till Kolsta
Smörgåsarna ska levereras till Kolsta Transit så att personalen där kan fokusera på att ta hand om barn och ungdomarna och inte att bre smörgåsar. Först var det ett akut problem med 300 mackor som skulle lösas för några dagar sedan men eftersom gensvaret blev så stort valde man att utvidga ”insatsen” till att leverera mackorna varje dag, enligt sajten Hållbar Destination.

connys_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
stationshusen_outsider