eu_valet_panorama
Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun

Budgetfullmäktige skjuts upp: För många osäkra faktorer

På grund av coronakrisen så kommer budgetfullmäktige att skjutas upp till ett senare tillfälle: - Vi kommer ta den i oktober eller november. Det finns för många stora och osäkra faktorer pga Corona just nu som gör att det helt enkelt inte går att lägga en trovärdig budget för nästa år, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Budgeten för 2021 kommer inte att klubbas i juni utan budgetfullmäktige skjuts upp till ett senare tillfälle på grund av den rådande pandemin. Såväl Kommunstyrelsen som nämndmöten och Kommunfullmäktige genomförs med kvittade möten sedan gruppledarna kommit överens om det. Detta för att reducera antalet ledamöter och därmed minska risken för smittspridning.

Backar 123 miljoner i år
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) skriver i ett sms till märsta.nu att det är för många osäkra faktorer just nu för att kunna genomföra ett budgetsammanträde i juni, coronakrisen har drabbat kommunen hårt och de negativa effekterna beräknas bli minus 123 miljoner kronor bara för 2020.
– För nästa år vet vi väldigt lite, risken är dock stor att det blir ännu värre på grund av t.ex. ökad arbetslöshet.

Inga nedskärningar aktuella
Trots prognosen om ett minusresultat så hoppas Holst att man klarar budgeten i år, detta på grund av att man prognostiserat budgeterade med ett överskott på +50 miljoner för 2020 på sista raden. Några nedskärningar är inte aktuella just nu enligt Holst.
– Tillsammans med de statliga stöden som utlovats gör att vi fortfarande är på plussidan trots prognosen på minus 123 miljoner i ”Coronaeffekt”. Det lönar sig att ha ordning och reda i finanserna i kristider.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
seniormassa_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out