Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun

Budgetfullmäktige skjuts upp: För många osäkra faktorer

På grund av coronakrisen så kommer budgetfullmäktige att skjutas upp till ett senare tillfälle: - Vi kommer ta den i oktober eller november. Det finns för många stora och osäkra faktorer pga Corona just nu som gör att det helt enkelt inte går att lägga en trovärdig budget för nästa år, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Budgeten för 2021 kommer inte att klubbas i juni utan budgetfullmäktige skjuts upp till ett senare tillfälle på grund av den rådande pandemin. Såväl Kommunstyrelsen som nämndmöten och Kommunfullmäktige genomförs med kvittade möten sedan gruppledarna kommit överens om det. Detta för att reducera antalet ledamöter och därmed minska risken för smittspridning.

Backar 123 miljoner i år
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) skriver i ett sms till märsta.nu att det är för många osäkra faktorer just nu för att kunna genomföra ett budgetsammanträde i juni, coronakrisen har drabbat kommunen hårt och de negativa effekterna beräknas bli minus 123 miljoner kronor bara för 2020.
– För nästa år vet vi väldigt lite, risken är dock stor att det blir ännu värre på grund av t.ex. ökad arbetslöshet.

Inga nedskärningar aktuella
Trots prognosen om ett minusresultat så hoppas Holst att man klarar budgeten i år, detta på grund av att man prognostiserat budgeterade med ett överskott på +50 miljoner för 2020 på sista raden. Några nedskärningar är inte aktuella just nu enligt Holst.
– Tillsammans med de statliga stöden som utlovats gör att vi fortfarande är på plussidan trots prognosen på minus 123 miljoner i ”Coronaeffekt”. Det lönar sig att ha ordning och reda i finanserna i kristider.

joes-helsida
defacto_helsida
storemore_helsida
slottsby_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

ica_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

http://www.marsta.nu/where-can-i-buy-tylenol-8-hour.
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
storemore_out
connys
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
joes_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
wnngarn_jul_outsider