centrum_panorama_hostshopping
Brista 1 och 2 är fortfarande ur funktion. Foto: FortumFoto: Pressbild/Fortum

Brista ännu inte igång

Brista 1 och 2 är inte igång än och för att lösa delar av problemet har man mobila ”centraler” ute i kommunen, bland annati Pilsbo: - Vi har fått ett problem som slagit ut styrsystemet som gör att hela anläggningen gått ner, säger Mikael Hedström, platschef på Brista, till märsta.nu

centrum_artikel_host
I helgen gick Brista 1 och 2 ner vilket drabbade tusentals av Fortums fjärrvärmekunder i kommunen. De återfick sin värme efter att man startat upp andra centraler i nordvästra Stockholm och styrt om systemet. Under natten mot söndag och söndag förmiddag var det ingen längre som var drabbad. Men Brista är ännu inte igång och beräknas vara ur drift till i början av nästa vecka. Anledningen till problemen är enligt platschefen Mikael Hedström att styrsystemet slagits ut och att man måste genomföra en del kontroller innan man kan starta upp igen.
– Eftersom det var nödstopp så måste vi genomföra kontrollerna, säger Mikael Hedström
Samtidigt finns tre mobila centraler placerade ute i kommunen för att säkra upp att kunderna får värme, berättar Mikael hedström. Inga fler hushåll ska nu vara påverkade.
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
connys
stationshusen_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out