vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Brandmannen avliden

Brandmannen Anders Svärd som kördes på i samband med räddningsinsatsen i Norrsunda har avlidit.: - Vi är djupt berörda av Anders död och hela Brandkåren Attunda har sorg. Våra tankar är hos Anders familj, släkt och vänner i denna ofattbart svåra tid, säger Ida Texell, förbundsdirektör/räddningschef.

centrum_artikel_host

Den brandman som blev påkörd i samband med en olycka på Norrsundavägen på måndag morgon har avlidit. Brandmannen ådrog sig allvarliga skador och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Trots intensivvård så gick alltså brandmannens liv inte att rädda. Brandmannen anhöriga har underrättats. Karolinska meddelade idag att mannens liv inte gick att rädda.
– Vi är djupt berörda av Anders död och hela Brandkåren Attunda har sorg. Våra tankar är hos Anders familj, släkt och vänner i denna ofattbart svåra tid, säger Ida Texell, förbundsdirektör/räddningschef.

Vajar på halv stång i morgon
Under hela onsdagen kommer Brandkåren Attunda att flagga på halv stång i hela förbundet och en tyst minut ska hållas kl 12 på deras brandstationer, bland annat i Kolsta och Sigtuna. Anders lämnar enligt Brandkåren Attundas hemsida fru och tre barn efter sig.

Rubriceringen kan ändras
Lars Byström vid Stockholmspolisen säger till märsta.nu att rubriceringen på olyckan nu kan ändras till vållande till annans död eftersom det tidigare var vållande till kroppsskada. Olyckan håller på att utredas hos Polisen i Stockholm Nord.

storemore_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
joes-helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

connys_helsida
vinter_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
connys
joes_outsider
vinter_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
nrh
oppethus_out
swedol_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out