helsida_bostad

Brandkåren besöker Ekilla nu på förmiddagen

Efter bränderna igår kommer brandkåren att besöka Ekillaskolan under förmiddagen: - Tack vare Rektor Sara och hennes kollegor som agerat väldigt professionellt vid dessa tillfällen, så lyckades brändernas skada begränsas till initialförmålet, med en viss rökspridning och det viktigaste inga personskador, skriver Brandkåren Attunda i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Inom loppet av några timmar på torsdagen anlades flera bränder på Ekillaskolan, skolan har hjälpt till i utredningsarbetet genom att identifiera några misstänkta. Tack vare snabbt agerande från personal så lyckades bränderna inte sprida sig.

Med anledning av bränderna kommer Brandkåren Attunda att besöka Ekillaskolan mellan 9-12 idag för att informera om bränderna och svara på frågor från eleverna. Brandkåren kommer även att samverka och stötta och hjälpa till. Skolbränder kostar kommunerna minst en miljard om året och minst en skola varje dag har en brand i varierande storlek. Problem för elever som döms i domstol kan uppstå i framtiden eftersom de blir skadeståndsskyldiga. Sigtuna kommun har tidigare fört processer mot elever efter skadegörelse i Valsta och Ekillaskolan.

defacto_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh