sap_feb_pan
Foto: Pressbild/Fortum

Brand i Brista värmeverk

Ett stort pådrag larmades till Brista kraftvärmeverk strax före klockan 11 med anledning av att en brand brutit ut.

centrum_artikel_host

Ett stort pådrag kallades till Bristaverket under förmiddagen strax före elva med anledning av en brand. Enligt Bristaverkets ägare Stockholm Exergis presstjänst var det en mindre brand i anslutning till pannan som uppstod. Den hanterades dock snabbt av de anställda och släcktes. Men larmet hann ändå gå till brandkåren. Nu genomförs inspektion så att det inte skadats eller spridits någon glöd. Driften påverkas inte utan alla har fjärrvärmeleverans som ska ha det. Det finns heller ingen fara för allmänheten.

Uppdaterad kl. 12.16

sportlov
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

fritidsbanken_sportlov
spedition_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

pantamera_avc_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
connys
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host