nationaldagen_pan
Så här såg det ut i veckan på MerkurigatanFoto: Insändarbild

Boende irriterade över sopsituation på Merkurigatan

Boende på Merkurigatan har under en tid haft problem med sophanteringen och de kärl som nu är uppsatta för området är underdimensionerade: - Sopbehållarnas storlek är baserat på det antal kärl som fanns tidigare och töms en gång i veckan. Det går att beställa tätare tömningar om bostadsrättsföreningen så önskar, skriver Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson i mail till redaktionen.

centrum_artikel_host

Sedan en tid tillbaka har tömningen av sopor dragits in på Merkurigatan och istället är det två stora gemensamma kärl som de cirka 100 hushållen på området använder sig av. Men de gemensamma kärlen är dock för små enligt en boende som märsta.nu varit i kontakt med. Anledningen till att det blev gemensamma kärl istället för enskild tömning utanför varje bostad beror på att sopbilen hade problem att komma fram i området och fick köra på gångväg för att tömma kärlen.
– Tack vare kommunens nonchalanta hantering av detta ärende har de bidragit till förslumningen av området och försämring av miljö och hälsa för ett 100-tal kommuninnevånare. Till följd av detta tvingas jag spara på sopor hemma halva veckan, skriver en av de boende i området i mail till märsta.nu.

Klagomål över längre väg till sopkastet
Men problemet är inte enbart kommunens. Sigtuna Vatten och Renhållning har ställt ut ett kärl som ska vara anpassat för antalet hushåll. Greger Svensson som är VD på Sigtuna Vatten och Renhållning AB var själv ute och tittade efter att märsta.nu hört av sig. Han konstaterar precis som märsta.nu:s läsare att det låg avfall nedanför en av behållarna. Hur det hamnat där är oklart då det kan röra sig att den ramlat ner eller kastats dit av boende eller förbipasserande. Kommunen ska dock se till att snygga till kring sopstationen. Anna Jernberg Carlsson, presschef i kommunen, skriver i mail till märsta.nu att enstaka klagomål kommit in sedan den nya stationen placerades ut, det huvudsakliga argumentet är att det är lite längre att gå. Sopbehållare finns dessutom på två platser i området, i början och slutet av gatan.

Kan få tömma oftare
Greger Svensson förklarar att det inte är säkert att det går att beställa ett större kärl eftersom den aktuella sorten är en bottentömmande variant. Ett annat alternativ är att ha fler kärl om det får plats eller tätare tömning.

seniormassa_pan
connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
connys