kommun_skoterska
Så här såg det ut i veckan på MerkurigatanFoto: Insändarbild

Boende irriterade över sopsituation på Merkurigatan

Boende på Merkurigatan har under en tid haft problem med sophanteringen och de kärl som nu är uppsatta för området är underdimensionerade: - Sopbehållarnas storlek är baserat på det antal kärl som fanns tidigare och töms en gång i veckan. Det går att beställa tätare tömningar om bostadsrättsföreningen så önskar, skriver Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson i mail till redaktionen.

centrum_artikel_host

Sedan en tid tillbaka har tömningen av sopor dragits in på Merkurigatan och istället är det två stora gemensamma kärl som de cirka 100 hushållen på området använder sig av. Men de gemensamma kärlen är dock för små enligt en boende som märsta.nu varit i kontakt med. Anledningen till att det blev gemensamma kärl istället för enskild tömning utanför varje bostad beror på att sopbilen hade problem att komma fram i området och fick köra på gångväg för att tömma kärlen.
– Tack vare kommunens nonchalanta hantering av detta ärende har de bidragit till förslumningen av området och försämring av miljö och hälsa för ett 100-tal kommuninnevånare. Till följd av detta tvingas jag spara på sopor hemma halva veckan, skriver en av de boende i området i mail till märsta.nu.

Klagomål över längre väg till sopkastet
Men problemet är inte enbart kommunens. Sigtuna Vatten och Renhållning har ställt ut ett kärl som ska vara anpassat för antalet hushåll. Greger Svensson som är VD på Sigtuna Vatten och Renhållning AB var själv ute och tittade efter att märsta.nu hört av sig. Han konstaterar precis som märsta.nu:s läsare att det låg avfall nedanför en av behållarna. Hur det hamnat där är oklart då det kan röra sig att den ramlat ner eller kastats dit av boende eller förbipasserande. Kommunen ska dock se till att snygga till kring sopstationen. Anna Jernberg Carlsson, presschef i kommunen, skriver i mail till märsta.nu att enstaka klagomål kommit in sedan den nya stationen placerades ut, det huvudsakliga argumentet är att det är lite längre att gå. Sopbehållare finns dessutom på två platser i området, i början och slutet av gatan.

Kan få tömma oftare
Greger Svensson förklarar att det inte är säkert att det går att beställa ett större kärl eftersom den aktuella sorten är en bottentömmande variant. Ett annat alternativ är att ha fler kärl om det får plats eller tätare tömning.

ica_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

nrh_sigtuna

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

mp_ute_helsida
pantamera_avc_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida
hockeyskola_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

moderat_fokus_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

adhd_kommun

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

defacto_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
connys
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
mp_ute_outsider
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ica_outsider