centrum_panorama_hostshopping
Skånelaiterna Simon Lindberg och Kalle Andersson vann U18 EM
En bil besköts i Valsta i decemvber.Foto: MMS-Bild
Carola fyllde Ladan i Steninge slott kväll efter kväll
Skånelas herrar ligger på kvalplats till Elitserien inför vårsäsongen
Märstabon Andie Lahdo mottog diplom som gesällföretagare.Foto: Pressbild/ABS Wheels
märsta.nu storsatsade på Valet med KSO-duellen, Valdebatt och en livesänd Valvaka.
Statsministerkandidaten Ulf Kristersson (M) besökte SundvedaFoto: Jamshid Jamshidi
Hundarna hittade den döda kvinnan vid ArlandaFoto: Privat
Derby mellan Märsta IK och FC ArlandaFoto: Jamshid Jamshidi
Gänget rånade sigtunabon på en Porsche som de sedan kvaddade i Hällsbo
Omfattande eldningsförbud och bevattningsförbud infördes undes sommaren
Branden på IFL KämpastenFoto: Magnus Granhagen
Robin Edsmyr från Steninge tävlade i Grill-SMFoto: Insändarbild
I samband med en fotbollsmatch i juni blåste målet nerFoto: Magnus Granhagen
Bygdens dag i ÖsterbyFoto: Daniel Iskander
Märstasonen William Karlsson gjorde succé i NHL med 43 mål och Stanley Cup-finalFoto: nhl.tv/CBC
Märsta Centrum bjöd på VasaloppFoto: Märsta Centrum
Alliansen firade valseger Foto: Daniel Iskander

Blicka tillbaka på året som gått

Missade du någon nyhet under året? Här kommer de mest lästa, månad för månad.

Januari
Populäraste nyheten i januari var fallet med en flicka som misshandlades i ett P-garage i Märsta centrum. Även nyheten om att Valstaskolan läggs ner lockade många läsare, skipstops avskaffande upprörde också många och blev en återkommande följetång hela våren.

Februari
Bebisen Jack besökte sjukhus efter sjukhus men fick aldrig hjälp. En bil och en timmerbil krockade på väg 273 och efter snöstorm så var det besvärligt läge i trafiken.

Mars
märsta.nu avslöjade att Socialdemokraterna kopplades till en satt med falska inlägg, två personer sköts i ett villaområde och en pizzeria fick stänga efter sanitära brister.

April
En kvinna misshandlades utomhus varpå en helikopter kopplades in i sökningen, polis utredde även en misstänkt våldtäkt i Märsta, Clas Ohlson hade premiäröppning i Märsta Centrum. Vårt aprilskämt om Arena Midgård lockade också läsare.

Maj
Mest lästa i maj var: En pojke knivhöggs utanför en skola, Stora Gatan fick en ny thairestaurang och väktare attackerades av gäng. En upprepad blottare togs på bar gärning vid Märsta station.

Juni
En brand bröt ut i ett bostadshus på Södergatan, en man sköts i Valsta, Märsta IK:s ungdomslag var med i Roslagscupen där de vann, men samtidigt ska de ha utsatts för rasism, något som märsta.nu var först att rapportera om innan riksmedia snappade upp händelsen.

Juli
IFL Kämpasten drabbades av en brand som förstörde delar av lokalerna, juli var rekordvarm och det rapporterades om drunkningstillbud, regnoväder och vattenläcka som drabbade kommunen.

Augusti
Valrörelsen startade igång på allvar, utöver valet var det frontalkrock i Sigtuna, brand på Arlanda och butiksrån på Södergatan.

September
Valnatten innebar att Sigtuna kommun fick en borgerlig majoritet, märsta.nu rapporterade också om vansinnesfärden på E4:an i motsatt riktning, mordet vid Arlanda och att ett fordon krockade med tåg i Krogsta.

Oktober
Nordea utsattes för ett bankrån, polis sökte en försvunnen pojke en kväll och bilar krockade i Rävsta.

November
Familjen på Buregatan som hotades av vräkning lästes mest på sidan, det inträffade också ett stort slagsmål utanför en krog och några personer som dumpade avfall i Billby togs på bar gärning.

December
En bil utsattes för skottlossning, polis uppgav att de haft en omfattande insats mot droghandel i Valsta och ABS Wheels drabbades av inbrott natten mot Julafton.

sd_pask_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Politik Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
brobygget_pask
EXTRA

Utreds för mord – Häktas för narkotikabrott

Nyheter Polisen utreder ett misstänkt mordfall efter att det kommit uppgifter om att ett spädbarn försvunnit i Märsta. Under en undersökning av de misstänktas bostad upptäcktes en betydande mängd narkotika. En man har häktats för grovt narkotikabrott medan en kvinna har frisläppts.

storemore_helsida

Höjt pris på tilläggsavgift

Notiser SL höjer tilläggsavgiften till 1 850 kronor från och med den 2 april. Detta beslutades av Trafiknämnden i november förra året med syftet att minska fuskåkandet och öka intäkterna för kollektivtrafiken.

connys_helsida

Påsken högrisk för trafikolyckor

Nyheter Påsken är en av årets största högtider, men tyvärr är den också en högriskhelg för rattfylla. Vägarna 263 och E4 är två av vägarna som är intensiva under påskhelgen.

Grus- och sandupptagning inleds från 1 april

Nyheter Varje vår, när vinterns frost börjar släppa sitt grepp, inleds arbetet med sandupptagning i Sigtuna kommun. Enligt kommunens rutiner planeras sandupptagningen att börja tidigast den 1 april, men tidpunkten kan variera beroende på väderförhållandena.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
sd_pask_outsider
brobygget_pask_outsider
connys
storemore_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
outsider_aldreomsorg