eldsjal2024_pan
Bränderna var en skenmanöver för sprängningen
En butikslokal sprängdes på Tingvalla Foto: Insändarbild
Bilbrand på OdensalavägenFoto: Insändarbild
I Valsta Foto: Insändarbild
I MärstaFoto: Insändarbild

Bilar sattes i brand i samband med sprängning

Nitton bilar sattes i brand under natten i vad som kan ha varit en skenmanöver för att spränga en fastighet på Tingvalla.

centrum_artikel_host

Mellan klockan 1.30-2 började det explodera och brinna på flera platser i Märsta. Ute i Valsta och Märsta brann bilar på olika parkeringar. Samtidigt kom ett larm om explosion i fastighet på Tingvalla. Medan brandkår arbetade med att släcka bilbränderna såg boende på Tingvalla hur butikslokaler på Tingvalla var utsprängda.
– Vad är det som händer här, våra barn vaknar till explosion och helikopter, sa en tingvallabo till märsta.nu

Polisen har spärrat av runt en fastighet på Tingvallavägen efter explosionen. En teknisk undersökning kommer att göras. Vid 3.30-tiden började brandkår montera ner insatsen gällande bilbränderna. Totalt 19 bilar hade brunnit:
– När jag kollade ut från min balkong såg jag mycket rök så jag sprang över till parkeringsplatsen medan jag ringde 112, säger ett vittne från Valsta

Nationella bombskyddet ska undersöka fastigheten under dagen skriver SVT Stockholm. Flera personer ringde om smällen på Tingvalla:
– De sa att de hört en hög explosion och vi kan konstatera att det skett en detonation av någon form vid en entrédörr till en frisersalong, säger polisens vakthavande befäl Sylvia Oldin till SVT.

Polisen kan dock inte bekräfta något samband mellan sprängningen och bilbränderna. Polisen har pratat med vittnen som sett personer springa från detonationsplatsen på Tingvalla. Det finns inga misstänkta i nuläget.

 

 

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out