sap_feb_pan
Foto: Magnus Granhagen
Olyckan inträffade utanför Djupvik
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Två personer i båtolycka

Två personer plockades upp ur vattnet utanför Rävsta efter en båtolycka.

centrum_artikel_host

Räddningstjänst larmades till båtolyckan vid 17.20-tiden på lördagen. Larmet kom sedan en privatperson ute på Sigtunafjärden hittat en båt med motorn igång men utan någon i den. Efter en intensiv insats med Sjö- och flygräddningen kunde två personer hittas i fjärden. Det har plockats upp ur vattnet enligt Sara Jönsson på Sjö- och flygräddningscentralen.
– Vi fick larm om en båt som var igång och att den var tom, två personer har hittats men jag vet inte status på dem. Från vår sida är vi snart klara, vi ska prata ihop oss med räddningstjänsten så att vi har samma syn på vad som har hänt, säger Sara Jönsson.

Ett flertal helikoptrar från sjöräddningen deltog i insatsen. Polis kallades ut men det är nu oklart om en anmälan upprättas. En patrull har begett sig till sjukhuset för eventuellt samtal med de inblandade, uppger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Uppdaterad kl. 19.47

SL i samarbete för fossilfri framtid

Notiser Shift2Access är ett banbrytande samarbete där Trafikförvaltningen i Region Stockholm, tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen, strävar efter att utveckla innovativa lösningar för en fossilfri, inkluderande och resurseffektiv framtid.

centrum_host_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider