vinter_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Barnfamilj på promenad mötte man med batong

En barnfamilj på promenad mötte helt plötsligt en man med dragen batong som hävdade att de gick på hans tomt.

centrum_artikel_host

Vid 14-tiden på lördagen var en barnfamilj på promenad i Sigtuna. Familjen konfronterades då av en man med dragen batong som hävdade att de gick på hans privata mark och han körde bort familjen. Diskussionen ska sedan ha urartat och mannen som är i 55-årsåldern enligt polisen använder batongen mot pappan i familjen som i sin tur brottar ner mannen.

Polisen kunde ta upp en anmälan mot mannen gällande misshandel och brott mot knivlagen samt att batongen togs i beslag. Mannen ville även anmäla pappan för misshandel och hemfridsbrott. Enligt UNT skedde händelsen i Granby utanför Sigtuna.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
connys_helsida
slottsby_helsida
joes-helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
storemore_helsida
ica_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

centrum_host_helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
swedol_outsider
vinter_outsider
pantamera_out
joes_outsider
nrh
storemore_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
slottsby_outsider
centrum_outsider_host