centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Barnfamilj på promenad mötte man med batong

En barnfamilj på promenad mötte helt plötsligt en man med dragen batong som hävdade att de gick på hans tomt.

centrum_artikel_host

Vid 14-tiden på lördagen var en barnfamilj på promenad i Sigtuna. Familjen konfronterades då av en man med dragen batong som hävdade att de gick på hans privata mark och han körde bort familjen. Diskussionen ska sedan ha urartat och mannen som är i 55-årsåldern enligt polisen använder batongen mot pappan i familjen som i sin tur brottar ner mannen.

Polisen kunde ta upp en anmälan mot mannen gällande misshandel och brott mot knivlagen samt att batongen togs i beslag. Mannen ville även anmäla pappan för misshandel och hemfridsbrott. Enligt UNT skedde händelsen i Granby utanför Sigtuna.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider