centrum_panorama_hostshopping
Marie AxelssonFoto: Pressbild

Axelsson om valresultatet: – Vi gjorde ett bra val

Socialdemokraterna återhämtade sig efter katastrofvalet 2018 men ser ändå ut att få ge sig i kommunledningsfrågan.

centrum_artikel_host

Efter katastrofen 2018 med mandatförluster i efterdyningen av Uppdrag gransknings avslöjande i kommunen så återhämtade sig S med en uppgång på drygt 4,5 procentenheter. Totalt blev det sex nya mandat i fullmäktige och nu har S 18 mandat. Men det ser ändå mörkt ut för partiet då det inte ser ut att räcka till makten. Koalition med MP och V genererar endast 24 mandat. Inte ens om man lockar över Centerpartiet och Liberalerna kommer man upp i majoritet.
– Vi gjorde ett bra val. Hela 6 nya mandat. Alla i partiet har gjort en fantastisk insats i valrörelsen men även under den gångna mandatperioden. Jag trodde ett tag att vi skulle bli största parti så lite besviken är jag såklart. Jag avvaktar med att kommentera ytterligare tills alla röster är räknade, skriver Marie Axelsson (S) i ett sms till märsta.nu

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

connys_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host