kyrka_advent _pan
Marie AxelssonFoto: Pressbild

Axelsson om valresultatet: – Vi gjorde ett bra val

Socialdemokraterna återhämtade sig efter katastrofvalet 2018 men ser ändå ut att få ge sig i kommunledningsfrågan.

centrum_artikel_host

Efter katastrofen 2018 med mandatförluster i efterdyningen av Uppdrag gransknings avslöjande i kommunen så återhämtade sig S med en uppgång på drygt 4,5 procentenheter. Totalt blev det sex nya mandat i fullmäktige och nu har S 18 mandat. Men det ser ändå mörkt ut för partiet då det inte ser ut att räcka till makten. Koalition med MP och V genererar endast 24 mandat. Inte ens om man lockar över Centerpartiet och Liberalerna kommer man upp i majoritet.
– Vi gjorde ett bra val. Hela 6 nya mandat. Alla i partiet har gjort en fantastisk insats i valrörelsen men även under den gångna mandatperioden. Jag trodde ett tag att vi skulle bli största parti så lite besviken är jag såklart. Jag avvaktar med att kommentera ytterligare tills alla röster är räknade, skriver Marie Axelsson (S) i ett sms till märsta.nu

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
connys_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
nrh
marknaden_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host