Marie AxelssonFoto: Pressbild

Axelsson om valresultatet: – Vi gjorde ett bra val

Socialdemokraterna återhämtade sig efter katastrofvalet 2018 men ser ändå ut att få ge sig i kommunledningsfrågan.

centrum_artikel_host

Efter katastrofen 2018 med mandatförluster i efterdyningen av Uppdrag gransknings avslöjande i kommunen så återhämtade sig S med en uppgång på drygt 4,5 procentenheter. Totalt blev det sex nya mandat i fullmäktige och nu har S 18 mandat. Men det ser ändå mörkt ut för partiet då det inte ser ut att räcka till makten. Koalition med MP och V genererar endast 24 mandat. Inte ens om man lockar över Centerpartiet och Liberalerna kommer man upp i majoritet.
– Vi gjorde ett bra val. Hela 6 nya mandat. Alla i partiet har gjort en fantastisk insats i valrörelsen men även under den gångna mandatperioden. Jag trodde ett tag att vi skulle bli största parti så lite besviken är jag såklart. Jag avvaktar med att kommentera ytterligare tills alla röster är räknade, skriver Marie Axelsson (S) i ett sms till märsta.nu

connys_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

defacto_helsida
slottsby_helsida
centrum_host_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

wenngarn_jul_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
storemore_out
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
joes_outsider
slottsby_outsider
connys
ica_outsider
wnngarn_jul_outsider