eu_valet_panorama
Comfort Hotel ArlandaFoto: Pressbild

Arlandahotellen värst drabbade

Hotellen kring Arlanda är värst drabbade av coronakrisen, bokningsläget visar ett tapp med nästan 78 procent.

centrum_artikel_host

Augusti var dyster för länets hotell som är hårt drabbade av coronapandemin. Antalet hotellnätter har minskat med 68 procent jämfört med samma månad förra året rapporterar SVT Nyheter. Värst drabbat är Arlanda där bokningarna minskat med 78 procent för hotellen enligt Benchmarking Alliance som gjort undersökningen.
– Både de stora marknadernas betydelse för besöksnäringen och den oerhört tunga situation de befinner sig i blir tydlig i augustisiffrorna, skriver Johan Johander på Benchmarking Alliance i en analys för SVT Nyheter.

Det ser fortsatt mörkt ut, bokningarna är lägre än förra årets nivåer och påbackningen är kort, 2-4 veckor framåt, därefter är det helt stilla eller så går det bakåt.

mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
connys
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider