sap_pan23
Comfort Hotel ArlandaFoto: Pressbild

Arlandahotellen värst drabbade

Hotellen kring Arlanda är värst drabbade av coronakrisen, bokningsläget visar ett tapp med nästan 78 procent.

centrum_artikel_host

Augusti var dyster för länets hotell som är hårt drabbade av coronapandemin. Antalet hotellnätter har minskat med 68 procent jämfört med samma månad förra året rapporterar SVT Nyheter. Värst drabbat är Arlanda där bokningarna minskat med 78 procent för hotellen enligt Benchmarking Alliance som gjort undersökningen.
– Både de stora marknadernas betydelse för besöksnäringen och den oerhört tunga situation de befinner sig i blir tydlig i augustisiffrorna, skriver Johan Johander på Benchmarking Alliance i en analys för SVT Nyheter.

Det ser fortsatt mörkt ut, bokningarna är lägre än förra årets nivåer och påbackningen är kort, 2-4 veckor framåt, därefter är det helt stilla eller så går det bakåt.

joes-helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

connys_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
hockeyskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
connys
pantamera_out
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host