panorama_stationshusen
Polis och säkerhetspersonal på ArlandaFoto: Insändarbild/Arkiv
Polis och säkerhetspersonal på ArlandaFoto: MMS-Bild

Arlanda ökar polisiära närvaron efter attackerna i Bryssel

Beredskapen har höjts på Arlanda med anledning av de misstänkta terrordåden i Bryssel: - Det är ökad synlighet och polisiär närvaro tills vi vet vad som orsakat det här, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

centrum_artikel_host

Under morgonen small flera bomber på Bryssels flygplats samt i tunnelbanan. Med anledning av det befarade attentatet är den polisiära närvaron på Arlanda förstärkt tills det är klarlagt vem som ligger bakom bomberna. Enligt flygplatsägaren Swedavia kan även en del flyg påverkas och resenärer uppmanas hålla koll med sitt flygbolag. Swedavia har även förstärkt närvaron av informationspersonal och skyddsvakter på Arlanda, Landvetter och Bromma. Även Sigtuna kommun har förstärkt beredskapen för att ta emot personer i behov av stöd efter det som hänt i bryssel.

Enligt engelska Sky News har minst minst personer dödats. Ytterligare en bomb har briserats nära EU-byggnaden. Totalt rör det sig om tre platser; flygplatsen, tunnelbanan nära en terminal samt tunnelbanan i närheten av EU-parlamentet. Belgisk polis tror att terrorceller i landet blivit pressade och genomför attackerna. Förra veckan kunde märsta.nu avslöja att en före detta tingvallabo var med i en belgisk terrorcell och han dödades i en räd för att få fast mannen bakom parisattackerna Saleh Abdeslam.

 

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host