sap_feb_pan
Arena Midgård byggs med start på valdagen 9/9Foto: Jamshid Jamshidi
Dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) hade storslagna planer för VikingafältetFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson
Olov Holst (M) har tröttnat på att vänta och sätter spaden i markenFoto: Pressbild/Moderaterna

Arenaplanerna dammas av – Arena Midgård byggs

Inför drygt 1000 fanatiska skånelaiter stod dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) och lovade en multiarena på Vikingafältet för snart sex år sedan, men inget har hänt sedan dess förrän nu när nuvarande kommunledningen valt att gå vidare med planerna: - Anders Johansson var stora ordens man och nu ska vi köra vidare på hans planer säger Olov Holst (M), nuvarande kommunstyrelseordförande.

centrum_artikel_host

märsta.nu kan avslöja att det blir en arena trots allt på Vikingafältet, det var hösten 2012 som dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S) klev ut inför hysteriska skånelaiter och lovade att bygga arena utanför Vikingahallen, en multiarena för handboll, hockey, inneband, friidrott. Men sedan dess har det varit tyst fram till nu.

Arenor anpassade för elitnivå
Nuvarande regnbågskoalitionen vill damma av Johanssons storslagna planer. Det säger en källa inom kommunledningen till märsta.nu. Något som även bekräftas av Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande:
– Jag ser framför mig en ishall med kapacitet för 5000 åskådaren godkänt för elithockey om det skulle behövas, en handbollshall för elitnivå, en innebandyhall och friidrottsarena. Allt i ett, säger Holst.

Säljer Pinbackshallen och Vikinghallen
Finansieringen ska ske genom att kommunen säljer av både Vikingahallen och Pinbackshallen, där kan det byggas bostäder, dessutom kan det bli mer bostäder kring Arena Midgård som området ska heta. Man har också garanterat att handel ska in på området:
– Det blir ett levande område där hela kommunens idrottsliv ska samlas, fortsätter Holst.

Spadtag på valdagen
Byggstart sker på valdagen, Olov Holst vill ta ett spadtag inför blixtrande kameror och jublande föreningsmänniskor innan de går till valurnorna.
– Vi räknar med att det står klart 2020, det här blir ett fantastiskt tillskott som ingen kommun i länet kan skryta med, konstaterar Holst.

Obs! Denna artikel är ett aprilskämt.

connys_helsida
skridskodisco_helsida
foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

funkisfest_helsida
steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys