helsida_bostad
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten nu under nio procent

Arbetslösheten i kommunen är nu under nio procent och har sjunkit med nästan två procentenheter jämfört med förra året.

centrum_artikel_host

Drygt 2200 personer i kommunen är arbetslösa vilket motsvarar 8,9 procent. Minskningen är 1,8 procentenheter jämfört med för ett år tillbaka enligt siffror från SCB som Newsworthy sammanställt. Under pandemin var arbetslösheten i kommunen uppe kring 12 procent. Även bland utrikesfödda går siffrorna ner och är nu 15 procent. Under pandemin var det var femte utrikesfödd som var arbetslös. Ungdomsarbetslösheten fortsätter också ner och är nu kring 9 procent. Under pandemin var ungdomarna mellan 16-24 år kraftigt påverkade av arbetslösheten. Som mest var det 15 procent av ungdomarna som var arbetslösa.

Efterfrågan finns just nu inom lager- och terminal, lastbilsförare, truckförare, inom restaurang och taxi. Totalt var det i mitten av september hela 720 lediga jobb i kommunen varav 130 av dessa fanns inom lager- och terminal.

defacto_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

ungdomsarbete_helsida
toppbanner
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out