eldsjal2024_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten fortsätter öka

Arbetslösheten ökar mest i Stockholms län och i Sigtuna kommun var det förra månaden 3212 kommuninvånare som var öppet arbetslösa eller sökande i program.

centrum_artikel_host

I september var Drygt 3200 personer i kommunen öppet arbetslösa eller sökande i program, det är en ökning med 65 procent jämfört med förra året i september.
– Län där den privata tjänstesektorn är mer utbredd har drabbats hårdare av pandemin, medan län som har en större andel jobb i offentlig sektor inte drabbats i lika stor utsträckning. Dock har krisen slagit på bred front, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Personer som blivit arbetslösa under pandemin riskerar nu långtidsarbetslöshet enligt Sundén. Det är viktigt för dem att de kan söka jobb eller vara öppna för att byta bransch

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
storemore_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider