panorama_stationshusen
Arlanda bör inleda arbetet med en fjärde bana. Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Arbetet med en fjärde bana bör inledas

På måndagen meddelade regeringens utredare i flygplatsfrågan gällande Bromma att den bör stängas och att Arlanda ska börja bygga ut för en fjärde bana.

centrum_artikel_host

Regeringens utredare Anders Sundström presenterade sin utredning om Bromma och Arlanda flygplats under måndagen. Han fastslår att Bromma bör stänga efter 2038 och att Arlanda skyndsamt ska byggas ut.
– Jag bedömer att Bromma inte har någon framtid efter 2038, säger Sundström enligt Svenska Dagbladet.

Bromma kan dock inte stänga förrän Arlanda har en fjärde bana enligt Sundström. Det skulle ta omkring 20 år att förverkliga med all planering och tillståndsprocesserna. Den tredje banan tog sju år att bygga.
– Detta är inget att gå och vänta på, planeringen måste starta, fortsätter Sundström.

Handelskammaren kritisk
Sundströms besked sågas dock av Handelskammaren i Stockholm. VD:n Maria Rankka. Hon anser att Arlanda bör byggas ut som Sundström föreslår men även att Bromma bevaras:
– Det är bra att utredaren Anders Sundström vill öka Arlandas flygkapacitet eftersom flygplatsen redan är nära sitt kapacitetstak i högtrafiktid. Att förbättra flygtillgängligheten är en av de viktigaste åtgärderna för att långsiktigt stärka svensk konkurrenskraft. Stockholms huvudkontorsekonomi är starkt beroende av fler direktflyglinjer till Amerika, Asien, Afrika och Europa.

eldsjal2024_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
stationshusen_outsider
ridskola_2020_outsider