panorama_stationshusen
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Arbetet inlett för en tryggare kommun

märsta.nu kunde för några veckor sedan rapportera om kommunens satsning på ökad trygghet. Nu har vissa åtgärder konkretiserats och målet är att minska både våld på allmän plats och döda i trafiken: - Det viktigaste med förebyggande arbete är strävan åt samma håll och att man ser det långsiktigt och hållbart, säger Karolina Windefalk (MP) ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden.

centrum_artikel_host

Kommunledningen presenterade i juni en satsning för att minska brottsligheten i kommunen. Två åtgärder var att förbjuda alkohol kring kommunens skolor och badplatser samt att ordningsvakter kan få befogenheter att ingripa vid stök i väntan på att polis anländer. För att lyckas med Trygghetspaketet kommer Brottsförebyggande rådet som består av kommunen, Polisområde Stockholm Nord och Brandkåren Stunda, att jobba utifrån en gemensam strategi för en säkrare och tryggare vardag. Fokus är enligt ett pressmeddelande från kommunen på barn och ungdomar, våld, trafik samt bostäder och boende. Målen är satta för respektive område och ett arbete pågår för att konkretisera åtgärder.

Samarbete med krögare för att minska våld
Några delmål som finns är samarbete med krögare, polis och kommunen för att minska våld på allmän plats samt att implementera den så kallade ANDT-strategin (alkohol, narkotika, dopnings och tobak) som Socialstyrelsen tagit fram. Förebyggande arbete ska även ske vid olycksdrabbade korsningar och vägsträckor.
– Vi kommer också att revidera den sociala planen som har tagits fram utifrån ett förebyggande arbete för barn som far illa. Samtliga nämnder har detta på sin agenda vilket resulterar i att man måste hitta bredare samarbetsformer över förvaltningarna, uppger Karolina Windefalk (MP) i ett pressmeddelande.

connys_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
stationshusen_outsider
connys