panorama_stationshusen
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Ändrad turtäthet för flera busslinjer

SL har skickat ett förslag till Trafiknämnden att man ska dra ner på ett antal linjer och turer i länet, några av dessa ligger i kommunen.

centrum_artikel_host

133 linjer berörs av SL:s effektiviseringsplaner, linje 572 kommer att köra i 30 minuterstrafik mellan 6.30-7.30 samt mellan 16.30-18.00. Linje 575 kommer att köra i 60 minuterstrafik mellan 9-15 på vardagar och 11-18 på helger samt 60-minuterstrafik vardagar mellan kl. 19-06.

Linje 576 minskar med fem avgångar på förmiddagen och fyra på eftermiddagen, två avgångar tidigt på morgonen dras in helt på vardagar. Linje 581 kommer att köra i 60-minuterstrafik mellan 9-15 på vardagar och 11-18 på helger. Mellan kl. 19-06 på vardagar blir det 60-minuterstrafik.

Anledningen till besparingarna är att stockholmarna blir allt fler och att kostnaderna överstiger intäkterna. Från 2016 ska de nya tiderna börja gälla och SL räknar med att spara in 100 miljoner kronor på busstrafiken nästa år.
– Vi har tittat på linje för linje, hur mycket vi kan spara på en åtgärd och hur många som påverkas av den. Om resenärsunderlaget inte motiverar det utbud som finns så föreslår vi en utglesning, säger trafikdirektören Sara Catoni till DN.se

centrum_host_helsida
connys_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

eldsjal2024_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna