panorama_stationshusen
Foto: Jamshid Jamshidi

Ambitiöst arbete hos många kommuner för att minska utsläppen

Botkyrka anses av Naturskyddsföreningen vara den bästa kommunen på att klimatmaxa verksamheten. Sigtuna kommun får plus för sitt engagemang för att sänka utsläppen av växthusgaser fram till 2020.

centrum_artikel_host

I samband med klimattoppmötet i Paris har Naturskyddsföreningen frågat kommunerna i Stockholms län vad de gör för att minska utsläppen av växthusgaser. Sigtuna kommun har svarat att de har som mål att minska utsläppen med 40 procent mellan åren 2006-2020. Men flera andra kommuner har ambitiösare mål. Botkyrka hyllas för att vara den bästa kommunen i länet för att klimatmaxa då organisationen Botkyrka ska vara fossilbränslefri innan året är slut, de har även en vegetarisk dag i veckan i skolan, de har installerat 650 kvm solpaneler på sina fastigheter och genom att inrätta en bilpool med miljöbilar som används av både medborgare och kommunanställda.

Även i Sigtuna kommun finns det förvissa solpaneler och här har man också satsat på laddplatser för elbilar. Per capita finns det flest laddplatser i hela landet i Sigtuna kommun, de flesta dock på Arlanda. Bland våra grannkommuner så satsar Väsby på halverade utsläpp av växthusgaser fram till 2020 samt en vegetarisk dag i en del offentliga bespisningar, Bro har egna solceller och solfångare. De flesta kommuner i länet har även satsat på vegetariska dagar.

EXTRA

En skadad när luftballong landade i Rosersberg

Blåljus En incident med en luftballong i närheten av Holmboda, strax utanför Roserbergs industriområde, resulterade i att en kvinnlig passagerare i 25-årsåldern skadade sin fot. Händelsen ledde till att polisen, räddningstjänsten och ambulansen snabbt larmades till platsen genom 112-samtalet.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider
pantamera_out