eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Allt fler nöjda med hemtjänsten

Inför årsskiftet presenterades 2023 års resultat för Hemtjänstindex, som mäter kvaliteten på hemtjänsten i samtliga av Sveriges kommuner. Undersökningen tar hänsyn till de områden som seniorer anser vara viktigast: information, biståndshandläggning, utförande samt stöd och utveckling.

centrum_artikel_host

I Hemtjänstindex 2023 visar sig positiva siffror för Sigtuna kommun, som har klättrat imponerande från plats 194 till plats 45 av totalt 290 kommuner. Kvalitetschefen Elisabeth Rågård är både stolt och glad över resultatet och framhäver det framgångsrika samarbetet mellan förvaltningen och hemtjänstutförarna.

En av de viktiga aspekterna som Hemtjänstindex mäter är kontinuitet, det vill säga hur många olika medarbetare en brukare möter under en 14-dagarsperiod. Sigtuna kommun utmärker sig i denna statistik med endast åtta kommuner som har bättre siffror. Det låga antalet olika medarbetare som brukarna möter under en kort tidsperiod bidrar till en känsla av trygghet och förtroende för hemtjänsten enligt Sigtuna kommun.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
pantamera_out