socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Ali skulle prata om centrums framtid

Ordföranden i Valsta stadsdelsråd Ali Wandi (S) anländer till Valsta Centrum vid 13.30-tiden. Han hörde talas om händelsen och ville prata med innehavare för att bilda sig en uppfattning om det som inträffat: - Det första jag frågade var hur mår Zeki (innehavaren av guldbutiken, reds anm), säger Ali till märsta.nu

centrum_artikel_host
Ali Wandi skulle idag ta chansen att träffa alla innehavare i centrum och bjuda in dem till ett personligt möte med honom själv och kommunalrådet Lars Bryntesson (S) för att diskutera hur Valsta centrum kan bli bättre.
– Jag hörde talas om rånet via märsta.nu och åkte hit för att se, det var inte direkt lämpligt att dela ut inbjudningarna idag men mötet kommer att ske 22:a maj och jag ska komma tillbaka för att bjuda in ägarna igen, uppger Ali.
Flera händelser i år
Just tryggheten i Valsta Centrum har tidigare ifrågasatts och bara i år har Pressbyrån attackerats, biblioteket har haft problem med stökiga ungdomar och till detta kommer även dagens händelse:
– Det går inte att säga om det har nått samband, ett rån kan inträffa överallt. Det är olyckligt att et inträffade här men vi behöver mer satsningar i Valsta, på trygghet och på andra saker för ungdomar.
Bra agerat av invånarna
Det faktum att Polisen inte har en station i Märsta är Ali kritisk mot men han har inga synpunkter på agerandet vid händelsen då Polisen snabbt var på plats efter tips från allmänheten och kanske hindrade rånarna från att fullfölja sina planer:
– Det är bra att invånarna tipsar, vi behöver sånt i kommunen, att vi agerar och tipsar polisen. Men vi måste ha men station i kommunen, det är inte ok med en station i Sollentuna, fortsätter Ali.
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
stationshusen_outsider
connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out