panorama_stationshusen
Rättegången hölls inne i Sal 7 på Attunda tingsrätt i SollentunaFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Åklagaren yrkar på 17-års fängelse

Rättegången avslutades på torsdagen och både åklagare och advokat höll sina slutpläderingar: - Hon visste hela tiden vad hon gjorde, sa åklagaren Yngve Rydberg

centrum_artikel_host

Åklagaren Ynge Rydberg yrkar att Attunda tingsrätt dömer den 47-åriga kvinnan för mord medan advokaten anser att det rör sig om dråp. Det framkom vid slutpläderingarna som hölls på onsdagen. märsta.nu var på plats och kvinnan grät ofta då åklagaren redogjorde för hur mordet ska ha gått till.
– Hon vet vad hon gör och att döden kommer inträffa, menade åklagaren Ynge Rydberg.

Motivet svartsjuka
Enligt åklagaren var motivet svartsjuka. I förhör ska kvinnan ha nämnt att mannen hade andra kvinnoaffärer. Under rättegången sa hon att hon inte trodde att han skulle dö av slagen:
– Man kan inte tro nått annat om det skoningslösa våldet, fortsatte åklagare Ynge Rydberg.

Domen kommer 8:e juli
Påföljden bör vara 17 år och att kvinnan döms för mord då det både finns ett erkännande och att mordet stöds med det tekniska bevisningen. Advokat Mario Ashman menade att det finns anledningar att döma till dråp istället för mord och yrkade på fängelse i max 10 år. I rätten fick kvinnan även visa hur hon lyfte en 9 kg-hantel, det var inga problem för henne trots att hon tidigare uppget att den var för tung och att hon bara slog två gånger med den. Kl. 11.50 avslutades rättegången och 8:e juli kommer domen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu

Kvinna stal chips – nekades flyga

Nyheter En kvinna i 70-årsåldern stökade i morse i samband med att ett flyg skulle lämna Arlanda. Bland annat stal hon chips. Kvinnan fick därefter lämna planet.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Nyheter Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Nyheter Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys