kyrka_advent _pan
Lilla Torget i SigtunaFoto: Daniel Iskandar

85-åring fick P-bot i samband med läkarbesök

En 85-årig sigtunabo fick en parkeringsbot i samband med ett läkarbesök utanför Sigtuna, trots flera överklaganden så vägrar kommunen eller Polisen att häva boten.

centrum_artikel_host

En äldre man i 85-årsåldern besökte läkaren akut i centrala Sigtuna, mannen parkerade vid Lilla Torget där det då rådde 1-timmes P-tid. Mannen uppskattar själv att hans besök tog ca två timmar på grund av försening och provtagning. När han kom ut till bilen hade han lappats med en bot på 700 kronor. När han kom ut såg han parkeringsvakterna och försökte stoppa dem men utan resultat, istället ska han ”nästan ha blivit överkörd”.

Han har överklagat till polisen och fått avslag, nu vädjar han till kommunen att riva upp boten och att ändra parkeringstiden för platsen då läkarbesök kan ta längre än en timmes tid. Mannen menar att läkarbesöken oftast tar längre tid än en timme och att många som besöker läkare är sjuka eller kanske inte kan ställa bilen någon annanstans för att gå en länge bit. Nu är mannen själv tvungen att parkera långt ifrån Sigtuna läkarhus för att undvika böter.

Från Sigtuna kommuns del meddelas att man känner till fallet men att ändrade parkeringsregler tas från Bygg- och trafiknämnden och inte på tjänstemannanivå.
– Jag känner till ärendet men utredning och beslut om att eventuellt ändra tiden på aktuell parkering sker initialt av infrastrukturenheten och i slutändan bygg- och trafiknämnden, uppger Mikael Kraus, tf enhetschef, Trafikdriftsenheten/Stadsbyggnadskontoret.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida
agy_oppethus
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
dackskifte_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
connys
dackskifteoutsider
nrh