centrum_panorama_hostshopping
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Sigtuna kommun

7,6 miljoner från Skolmiljarden

Barn- och ungdomsnämnden har beslutat hur man ska fördela den så kallade Skolmiljarden till kommunens skolor: - Det här är ett välbehövligt tillskott som vi kommer att använda för att lindra pandemins negativa effekter för våra barn och unga i kommunen, uppger nämndordförande Pernilla Bergqvist (L).

centrum_artikel_host

Skolmiljarden från regeringen uppgår i år till 7,6 miljoner för Sigtuna kommuns del. Syftet är att säkerställa så att alla barn och ungdomar får den utbildning de har rätt till trots pandemins konsekvenser på skolverksamheten. Grundskolorna i kommunen får nästan sex miljoner av pengarna, resterande går till gymnasieskolorna.
– Det här är ett välbehövligt tillskott som vi kommer att använda för att lindra pandemins negativa effekter för våra barn och unga i kommunen. Fokus kommer att vara på en förstärkning till skolor med högstadium eftersom vi vill intensifiera arbetet med måluppfyllelse för våra avgångselever. Det gäller framförallt för de elever som behöver olika former av stöd, men även för många andra elever som i och med pandemin inte kunnat nå sin fulla potential, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

De aktuella skolorna behöver inte ansöka om pengarna utan betalas till kommunen, därefter är det upp till kommunen att fördela pengarna proportionerligt. Medlen ska användas för att öka måluppfyllelse bland elevgrupper som drabbats särskilt av pandemin. Bland annat införs förstärkt undervisning i ämnen som är särskilt drabbade, som i praktiska ämnen, ökad läxhjälp eller extra undervisning riktad till elever som befaras inte nå målen. Kostnad för timvikarier utifrån ökad sjukfrånvaro.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys