panorama_stationshusen
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

7-åring rymde från skola-kommunen hotas av vite

En elev på en skola i kommunen rymde flera gånger och nu har Skolinspektionen ålagt kommunen att vidta åtgärder så att skolans tillsynsansvar efterlevs.

centrum_artikel_host

Eleven rymde från förskoleklassen redan 2013 och sedan dess har rymningarna eskalerat. Då elevens föräldrar kände oro för elevens säkerhet och att denne inte skulle lära sig något gjorde man en anmälan till Skolinspektionen. Efter granskning har man konstaterat att eleven vid upprepade tillfällen rymt men att det blev bättre då man kopplade en assistent till eleven. Under hösten 2014 ökade rymningarna igen och skolan kunde inte garantera undervisning vilket de måste enligt lag som huvudman. Skolinspektionen skriver i sitt beslut att skolan borde vidta kraftfullare åtgärder för att komma tillrätta med elevens beteende. Kommunen som är huvudman måste nu redogöra för Skolinspektionen för hur de ska lösa problemet.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
stationshusen_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out