eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

6 av 10 skulle kunna cykla till jobbet

Långt många fler kommuninvånare skulle kunna cykla till jobbet än vad som görs idag.

centrum_artikel_host

Idag cyklar bara fyra procent till jobbet av kommuninvånarna, men så många som 6 av 10 skulle kunna göra det enligt SVT Södertälje. En potentialstudie som Region Stockholm låtit göra visar att många har cykelavstånd till sitt jobb, alltså mindre än 30 minuters cykling. Siffrorna bygger också på om det finns utbyggda cykelvägar i kommunen.

I Sigtuna finns en utbyggd cykelväg hela vägen från Sigtuna till Arlanda till exempel, det går även att cykla mellan Märsta-Väsby. Med dagens infrastruktur skulle man ändå kunna cykla till sitt arbete på mindre än 30 minuter. Målet är att 20 procent av länsborna skulle kunna cykla till jobbet 2030.
– Det visar att det finns en potential som i vår region är dåligt utnyttjad om man jämför med till exempel Köpenhamn eller många andra städer i Europa, uppger Gustav Hemming (C), regionråd med fokus på bland annat tillväxt och samhällsplanering, för SVT Södertälje.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
spedition_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
spedition_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host