centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

45-årig man gripen för grov misshandel

En man i 40-årsåldern har utsatts för en brutal misshandel av en okänd gärningsman utanför en restaurang i närheten av Märsta station. Händelsen inträffade under kvällen när offret, en 40-årig man, attackerades med ett vasst föremål och därefter sprang gärningsmannen från platsen. Polisen har nu gripit en man i 45-årsåldern, misstänkt för grov misshandel.

centrum_artikel_host

Det dramatiska händelseförloppet tog sin början när polisen fick larm om en misshandel utanför en populär restaurang i Märsta. Offret hade blivit angripet av en okänd man som använde ett vasst föremål i attacken. Den misshandlade mannen drabbades av allvarliga skador och låg medvetslös på marken när polisen anlände till platsen.

Tack vare snabb reaktion från privatpersoner som befann sig i närheten, kunde offret få omedelbar vård och stöd innan ambulansen anlände. Han togs om hand och transportades snabbt till sjukhus för vidare vård. Hans tillstånd rapporteras som stabilt men allvarligt.

Polisens snabba insatser för att samla in vittnesuppgifter och utreda händelsen ledde till att man kunde lokalisera och gripa en man i 45-årsåldern som misstänks för grov misshandel. Mannen är nu i polisens vård och kommer att förhöras för att klarlägga omständigheterna kring attacken.

Läs mer: Grov misshandel i Märsta

connys_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
mp_tack_outsider