sap_feb_pan

Morgonkollen

Morgonkollen

centrum_artikel_host

Väder:
1 december bjuder på enstaka minusgrader och snöfall under morgontimmarna. Temperaturen förväntas ligga under nollstrecket med risk för snöfall under förmiddagen.

Kollektivtrafik:
Resenärer uppmanas att vara uppmärksamma på eventuella störningar i pendeltågs- och busstrafiken genom information tillhandahållen av SL.se. Med väderförhållandena kan vissa förändringar i tidtabellerna förekomma.

Trafik:
Halkrisk råder på vägarna, och förare uppmanas till försiktighet. Trots detta rapporteras om normal framkomlighet just nu. För att undvika incidenter på vägarna är det klokt att anpassa hastigheten och vara extra försiktig i snöfall och eventuellt halkigt väglag.

Blåljus:
Under morgonen har inga speciella händelser rapporterats inom blåljussektorn. Det verkar vara en relativt lugn start på dagen när det kommer till nödsituationer och händelser som involverar polis, brandkår och ambulans.

Följ uppdateringar och eventuella förändringar i väderförhållanden samt trafik- och kollektivtrafiksituationen genom pålitliga källor för att säkerställa en smidig och säker resa under dagen. Ta det lugnt och var försiktig på vägarna i det aktuella vintervädret!

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

sportlov

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

steningekompani_helsida
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

fritidsbanken_sportlov

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

connys_helsida
spedition_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
connys
skridskodisco_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
funkisfest_outsider