vinter_pan
Olov Holst (M)Foto: Pressbild

Olov Holst avgår

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) avgår. Detta sedan han av Liberalerna och Centerpartiet anklagats för härskarteknik och kränkningar: - Om det är jag personligen som står mellan ett fortsatt borgerligt styre och en återgång till det kaos ett socialdemokratiskt styre skulle innebära är mitt val enkelt, säger Olov Holst i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Tidigare i veckan rapporterade Aftonbladet att Olov Holst (M) fällt sexistiska uttalanden mot ministern Parisa Liljestrand i samband med hennes möte i Sigtuna kommun i egenskap av kommunalråd för Vallentuna. Holst har inte kommenterat kritiken som framförts mot honom. Men under fredagen meddelar Moderaterna att han avgår:
– Det är olyckligt att man nu väljer att diskutera mitt ledarskap i media istället för att ta det med mig eller Moderaterna i första hand. Jag har säkert varit såväl förbannad, raljerat i onödan och uppfattats som väldigt krävande, både av män och av kvinnor. Det har dock aldrig varit min mening att kränka någon, vilket de flesta också förstått. Men jag som person kan aldrig vara viktigare än arbetet med att göra livet bättre och lättare för kommuninvånarna, uppger Holst i ett pressmeddelande.

Stormat i kommunledningen
Förra veckan hoppade Liberalerna och Centerpartiet av kommunledningen på grund av Olov Holsts ledarstil.
– Det huvudsakliga skälet till att jag väljer att lämna posten som kommunstyrelsens ordförande är att jag just nu utgör det avgörande hindret för att Sigtuna ska kunna fortsätta styras av Moderaterna i en borgerlig samverkan. Om det är jag personligen som står mellan ett fortsatt borgerligt styre och en återgång till det kaos ett socialdemokratiskt styre skulle innebära är mitt val enkelt, säger Olov Holst.

Nöjd med uppdraget
Olov Holst tillträdde 2017 efter Uppdrags Gransknings program i Sigtuna där ledande socialdemokrater ska ha haft kopplingar till lokala företagare som ska ha försökt tillskansa sig fördelar. Holst ser tillbaka på sex lyckade år i kommunen med två valsegrar.
– Jag har efter en karriär i näringslivet varit heltidspolitiker i tolv år. Det är lång tid i en miljö som är präglad av konflikter, hård press, offentlig exponering och ett högt arbetstempo. Detta, kombinerat med stor personlig ambition att varje dag gå till jobbet för att göra kommunen bättre, har haft ett högt pris såväl fysiskt som psykiskt, vilket lett till att jag sedan en tid funderat på att lämna över stafettpinnen till någon ny person i god tid innan valet 2026. Nu blev det tidigare än planerat och inte under de organiserade formerna som hade varit önskvärt.

Ny KSO i februari
Vem som tar över efter Holst återstår att se. 1 februari ska ärendet upp i fullmäktige för beslut. Moderaterna poängterar att överlämningen inte sker över en natt. Först ska en ny gruppledare väljas. En process som startar direkt. Vice ordförande i Kommunstyrelsen Mats Weibull träder in i Holst ställe tillsvidare.

Han kan ta över efter Holst

storemore_helsida
defacto_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
centrum_host_helsida
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
storemore_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
ica_outsider
vinter_outsider
connys
nrh_sigtuna
joes_outsider