defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Ingvar Westin

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu! 19 september.

centrum_artikel_host

Vädret: Risk för en blöt dag med 6 mm regn under dagen
Dagens väderprognos ser ut att ha regnet i fokus med en risk för en blöt dag i Sigtuna kommun. Enligt meteorologerna kan det förväntas cirka 6 millimeter regn som väntas falla under dagen. Invånare uppmanas att vara förberedda med regnkläder och paraply om de planerar att vara utomhus.

Kollektivtrafik: Risk för störningar i pendeltågstrafiken pga personalbrist
Resenärer som är beroende av pendeltågen bör vara medvetna om att det finns en risk för störningar i trafiken på grund av personalbrist. Det kan uppstå förseningar eller inställda turer, så det är klokt att kolla aktuell information och vara beredd på eventuella förändringar i pendeltågstrafiken under dagen.

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna i kommunen
Trots väderförhållandena ser det ut som om trafiken på vägarna i Sigtuna kommun fungerar smidigt. Inga stora problem rapporteras för närvarande, och vägarna förväntas ha normal framkomlighet. Det är alltid bra att följa med i trafikrapporter om du ska ut och resa idag.

Blåljus: Inga speciella händelser att rapportera om
I nuläget finns ingen information om några speciella händelser som involverar blåljuspersonal i Sigtuna kommun. Det verkar vara en lugn morgon i den avsevägande hänseendet.

mp_ute_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

centrum_host_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

nrh_sigtuna
ica_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

defacto_helsida
adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

pantamera_avc_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
mp_ute_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
joes_outsider
kommun_skoterska_outsider