eu_valet_panorama

Morgonkollen

Morgonkollen

centrum_artikel_host

Väder:
Kommuninvånare kan förvänta sig en vacker dag med soligt väder och behagliga temperaturer. Termometern stiger till omkring 23 grader Celsius, vilket gör det till en perfekt dag att njuta av utomhusaktiviteter eller ta en promenad i den vackra omgivningen.

Kollektivtrafik:
Resenärer som förlitar sig på pendeltågen kan vara medvetna om att det finns en risk för störningar idag på grund av personalbrist. Det är alltid en god idé att dubbelkolla tidtabeller och eventuella uppdateringar från SL (Storstockholms Lokaltrafik) om du planerar att resa med pendeltågen idag.

Blåljus:
Vi rapporterar inga speciella händelser inom blåljussektorn i kommunen just nu. Det verkar som om det är en lugn morgon när det gäller nödsituationer eller incidenter som kräver polis-, brand- eller ambulansinsatser.

Trafik:
För de som ska ut på vägarna finns det goda nyheter. Trafiken verkar flyta på som vanligt, och det finns inga rapporter om större trafikproblem eller olyckor som skulle kunna påverka framkomligheten på vägarna i kommunen. Detta innebär att du kan förvänta dig en smidig resa till dina destinationer idag.

Detta var morgonkollen för märsta.nu den 8 september 2023. Vi önskar er en trevlig dag och hoppas att ni kan njuta av det fina vädret och en problemfri resa om ni ska ut på vägarna eller använda kollektivtrafiken. För de senaste uppdateringarna och nyheter, titta in på märsta.nu.

connys_helsida
centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
connys
pantamera_out
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
eldsjal2024_out