sap_pan23

Morgonkollen

Morgonkollen

centrum_artikel_host

Väder:
Kommuninvånare kan förvänta sig en vacker dag med soligt väder och behagliga temperaturer. Termometern stiger till omkring 23 grader Celsius, vilket gör det till en perfekt dag att njuta av utomhusaktiviteter eller ta en promenad i den vackra omgivningen.

Kollektivtrafik:
Resenärer som förlitar sig på pendeltågen kan vara medvetna om att det finns en risk för störningar idag på grund av personalbrist. Det är alltid en god idé att dubbelkolla tidtabeller och eventuella uppdateringar från SL (Storstockholms Lokaltrafik) om du planerar att resa med pendeltågen idag.

Blåljus:
Vi rapporterar inga speciella händelser inom blåljussektorn i kommunen just nu. Det verkar som om det är en lugn morgon när det gäller nödsituationer eller incidenter som kräver polis-, brand- eller ambulansinsatser.

Trafik:
För de som ska ut på vägarna finns det goda nyheter. Trafiken verkar flyta på som vanligt, och det finns inga rapporter om större trafikproblem eller olyckor som skulle kunna påverka framkomligheten på vägarna i kommunen. Detta innebär att du kan förvänta dig en smidig resa till dina destinationer idag.

Detta var morgonkollen för märsta.nu den 8 september 2023. Vi önskar er en trevlig dag och hoppas att ni kan njuta av det fina vädret och en problemfri resa om ni ska ut på vägarna eller använda kollektivtrafiken. För de senaste uppdateringarna och nyheter, titta in på märsta.nu.

defacto_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
joes_outsider
ica_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
moderat_bli_medlem