centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu!

centrum_artikel_host

Väder:
Idag vaknar kommunen upp till en vacker morgon med förväntningar om en behaglig dag framför oss. Termometern kommer att visa ungefär 20 grader Celsius, och himlen kommer att vara prydd med växlande molnighet. Det ser ut att bli en perfekt dag för att njuta av utomhusaktiviteter eller ta en skön promenad i det härliga vädret.

Kollektivtrafik:
Tyvärr möts pendlarna av en utmaning på pendeltågslinjerna idag. Pendeltågstrafiken är påverkad av personalbrist, vilket kan leda till förseningar och ändrade tidtabeller. För att hålla dig uppdaterad om din resa rekommenderar vi att du besöker SL.se eller använder SL-appen för att få de senaste uppdateringarna om pendeltågen.

Trafik:
I kommunen rullar trafiken smidigt och utan några större problem. Vägarna är i normalt skick, och det förväntas inga större trafikhinder under dagen. Det är en bra dag att ta bilen om du har ärenden att utföra eller om du planerar en längre resa.

Blåljus:
Vi har inga speciella händelser att rapportera från blåljussektorn idag. Polis, brandkår och ambulans verkar ha en lugn morgon, vilket är en positiv nyhet för vår region.

Detta avslutar morgonkollen för den 7 september. Vi önskar er alla en trevlig dag med härligt väder, och vi hoppas att pendeltågstrafiken snart återgår till sin vanliga drift. Ha en säker och smidig resa!

centrum_host_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
sap_sep23_helsida
joes-helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
connys
joes_outsider
centrum_outsider_host