centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu!

centrum_artikel_host

Väder:
Idag vaknar kommunen upp till en vacker morgon med förväntningar om en behaglig dag framför oss. Termometern kommer att visa ungefär 20 grader Celsius, och himlen kommer att vara prydd med växlande molnighet. Det ser ut att bli en perfekt dag för att njuta av utomhusaktiviteter eller ta en skön promenad i det härliga vädret.

Kollektivtrafik:
Tyvärr möts pendlarna av en utmaning på pendeltågslinjerna idag. Pendeltågstrafiken är påverkad av personalbrist, vilket kan leda till förseningar och ändrade tidtabeller. För att hålla dig uppdaterad om din resa rekommenderar vi att du besöker SL.se eller använder SL-appen för att få de senaste uppdateringarna om pendeltågen.

Trafik:
I kommunen rullar trafiken smidigt och utan några större problem. Vägarna är i normalt skick, och det förväntas inga större trafikhinder under dagen. Det är en bra dag att ta bilen om du har ärenden att utföra eller om du planerar en längre resa.

Blåljus:
Vi har inga speciella händelser att rapportera från blåljussektorn idag. Polis, brandkår och ambulans verkar ha en lugn morgon, vilket är en positiv nyhet för vår region.

Detta avslutar morgonkollen för den 7 september. Vi önskar er alla en trevlig dag med härligt väder, och vi hoppas att pendeltågstrafiken snart återgår till sin vanliga drift. Ha en säker och smidig resa!

pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider