centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild/Ingvar Westin

Morgonkollen

Morgonkollen - 3 september!

centrum_artikel_host

Väderprognos:
Morgonen i Märsta kännetecknades av ett molntäcke som höll temperaturerna nere på cirka 11 grader. Som dagen fortskred förväntades temperaturen stiga till omkring 16 grader, vilket kunde göra det mer behagligt för dem som planerade att vara utomhus. Trots molnen förväntades det inget regn, så det var fortfarande möjligt att njuta av dagen utomhus.

Pendeltågsstörningar:
Pendlare som använder pendeltågen från Märsta måste vara medvetna om att det fanns en risk för störningar i pendeltågstrafiken på grund av personalbrist. Detta kunde påverka tidtabellen och resan för dem som förlitar sig på tågtransporten för att komma till sina destinationer. Resenärer uppmanades att kolla de senaste uppdateringarna från SL (Storstockholms Lokaltrafik) för att vara medvetna om eventuella ändringar eller förseningar.

Det var viktigt att planera sin resa i förväg och ge sig extra tid om det behövdes, särskilt om man hade viktiga åtaganden att uppfylla under dagen.

Blåljus:
Vad gäller blåljusläget fanns det inga speciella händelser att rapportera om. Polis, ambulans och räddningstjänst verkar inte ha några pågående större incidenter i Märsta-området, vilket var en lugnande nyhet för invånarna.

Trafik: Lugnt på vägarna i kommunen.

Denna text genererades med en textrobot

connys_helsida
moderat_fokus_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
sap_sep23_helsida
ica_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
joes_outsider
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
connys
pantamera_out
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider